DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Yeşilova Mahallesi sakinleri Bursa’nın tarihine yolculuk yaptı

Osmangazi Belediyesi, ilçe sakinlerinin kentin tarihi ve kültürel dokusuyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla düzenlediği kültür turlarına devam ediyor.

Giriş: 17.12.2025 10:43
Paylaş
Yeşilova Mahallesi sakinleri Bursa’nın tarihine yolculuk yaptı

Vatandaşların yaşadıkları şehri daha yakından tanımalarına olanak sağlayan ve yoğun ilgi gören geziler, mahallelerden gelen talepler doğrultusunda her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların mahallelerinden özel araçlarla alınarak rehber eşliğinde tarihi mekanları ziyaret ettiği organizasyonun son konukları Yeşilova Mahallesi sakinleri oldu. Gezi rotası, Somuncu Baba Evi, Fırını ve Kültür Merkezi ziyaretiyle başladı. Manevi atmosferi soluyan katılımcılar, ardından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne geçerek şehrin fetih tarihine tanıklık etti.

Tarih ve Doğa İç İçe

Kültür turu kapsamında Sümbüllü Bahçe Konağı’nda çay molası veren vatandaşlar, programın devamında Zindan Kapı ve Macera Bursa Parkı’nı gezdi. Değirmen Park Sosyal Tesisleri’nde yapılan yemek ikramıyla son bulan etkinlikte, katılımcılar hem tarihi bilgileri yerinde öğrendi hem de sosyalleşme imkanı buldu.

Hedef 136 Mahalleye Ulaşmak

Organizasyona ilişkin değerlendirmede bulunan Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çözüm Ekibi personeli İlke İzmirli, hedeflerinin 136 mahalledeki kadınlara ulaşmak olduğunu belirtti. Turların yoğun talep gördüğünü vurgulayan İzmirli, katılımcıların rehberler eşliğinde hem öğrendiğini hem de keyifli vakit geçirdiğini ifade etti.

Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren Yeşilova Mahallesi Muhtarı Özlem Usta ve mahalle sakinleri ise, birçoğunun ilk kez gördüğü bu tarihi mekanları kendilerine gezme fırsatı sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.


Yorumlar

Haber Arama