DOLAR
32,5920
EURO
35,0749
ALTIN
2.439,34
BIST
10.394,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
36°C
Bursa
36°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
32°C

Yıldırım’da 4,5 yılda 33 bin 535 kişi istihdama kazandırıldı

Yıldırım’da 4,5 yılda 33 bin 535 kişi istihdama kazandırıldı

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, belediyenin istihdam çalışmaları kapsamında 2019 yılından bu yana 33 bin 535 kişi istihdama kazandırıldı.

Yıldırım Belediyesi İstihdam Merkezi aracılığıyla işe yerleştirmelerde öncülük eden Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçede kadın kooperatifleri, eğitim ve girişimcilik merkezleri, sosyal inovasyon merkezi ücretsiz teknik eğitim kursları ve istihdam projeleri gibi birçok alanda istihdam çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Yılmaz, “Genç nüfusun istihdam edilmesi için istihdam açığı olan meslek gruplarında gençlerimizin becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda 18-35 yaş grubu kursiyerlerimize başta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine eğitimleri vererek sektöre nitelikli ara eleman yetiştiriyoruz.” dedi.

Kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ettiklerini ve şu ana kadar 4’ü tarımsal 8’i ticari olmak üzere 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladıklarını belirten Yılmaz, “Kadınlarımızın üretim ve ekonomiye sunacağı katkılar, üretecekleri en küçük bir kilim, en küçük bir tablo, yapacakları en küçük bir dikiş-nakış ülke ekonomisine katkı sunacak.” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulamaya geçirilen “Destekli İstihdam Modeli ile Engelli Bireylerin İşe ve İş Yerine Uyumu Hibe programı” kapsamında, 120 bireye işe ve iş yerine uyum eğitimi verdiklerini dile getiren Yılmaz, “Verdiğimiz eğitimler neticesinde engelli bireyler güçlendirilerek, iş hayatına hazır hale getiriliyor.” ifadelerini kullandı.

İstihdam Merkezi’ne başvuran adayların yapılan ön görüşmenin ardından işveren temsilcileriyle görüştürüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Özel sektör temsilcilerimize de hemşehrilerimizin istihdamına katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. İstihdam Merkezi’miz bu noktada iş ve işçi bulma konusunda her iki tarafında yüzünü güldürüyor.” dedi.