DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

YILDIRIM’DA MARKETLER VE FIRINLAR MERCEK ALTINDA

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; vatandaşların sağlığını korumak ve güvenli alışveriş yapabilmelerini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren market, fırı

Giriş: 06.09.2021 14:13
Paylaş
YILDIRIM’DA MARKETLER VE FIRINLAR MERCEK ALTINDA

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; vatandaşların sağlığını korumak ve güvenli alışveriş yapabilmelerini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren market, fırın ve işyerlerinde inceleme yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri;  ürün fiyatlarını ve hijyen koşullarını denetledi. Marketlerde gerçekleştirilen denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları mukayese edilirken, Tüketici Kanunu’na aykırı iş yapan işletmelere cezai işlem uygulandı. 2021 yılında toplamda 4 bin 768 noktada denetim gerçekleştiren ekipler, 3 bin 356 kişiye cezai işlem uyguladı. Zabıta ekipleri şikâyetler ve denetimler sonucunda olumsuzlukların giderilmesi adına 268 adet iş yeri, 23 adet pazar yeri ve bin 121 adet bölge denetim formu düzenledi.

“DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Zabıta ekiplerinin vatandaşın huzuru ve refahı için çalıştığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,  “Gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik fahiş fiyat artışları ve hijyen koşullarını periyodik olarak denetliyoruz. Ekiplerimiz, marketlerde rafları dolaşarak ürünlerin etiketlerini, gramaj eksikliklerini, fiyat artışlarını ve reyon fiyatı ile kasa fiyatı farklılıklarına yönelik kontrollerini gerçekleştirip, güncel fiyatları kayıt altına alıyor. Hemşehrilerimizin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarının devam ettirilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi. 

Yorumlar

Haber Arama