DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
28°C

Zafer Partisi-CHP Protokolü: 3 Bakanlık Talebi

Zafer Partisi-CHP Protokolü: 3 Bakanlık Talebi
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları ‘gizli protokolü’ yayınladı. Protokole göre, Zafer Partisi, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi şartıyla İçişleri, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim bakanlıklarını talep etti.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda millet ittifakının kaybettiğini hatırlattı. 14 Mayıs öncesinde Zafer Partisi ile her türlü görüşmeyi reddettiklerini belirten Özdağ, Ocak 2023’te yaptığı basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’na milletvekilliği ve benzeri hiçbir makam ve mevki istemeden destek olma önerisinde bulunduklarını ancak bu önerinin cevapsız bırakıldığını ifade etti.

Özdağ, 14 Mayıs seçimlerinin ardından Zafer Partisi’nin desteğini isteyen CHP’nin, Ocak ayındaki şartları kabul ettiğini ancak yeterli olmadığını belirtti. Özdağ, “Bu seçmen kesimi Zafer Partisini, Atatürk’e, kuruluş ilkelerine ve sığınmacıların ülkelerine dönüş politikası vaatlerinin hayata geçirilmesinin bir anlamda TEMİNATI olarak gördüğü için ve elbette bu kesimlere olan sorumluluğumuz gereği Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması şartı ile İçişleri, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim Bakanlıklarını kapsayan 3 bakanlık istedik, kabul ettiniz” dedi.

Özdağ, protokolün yayınlanmasının ardından 6’lı masa ve CHP içinden eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek, “Zafer Partisi’ne yönelik saldırıların ASIL nedeninin partimizin bu protokol ile Atatürk’ün kurucu değerlerini güvence altına almak istemesi, terörle mücadeleye yeni bir atılım getirecek olması, milli, üniter ve laik devlet esaslarını vurgulanması ve 13 milyon işgalcinin vatanlarına dönmesi projesidir” dedi.

Özdağ, CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in, HDP seçmeninin projeden rahatsız olduğu iddiasına da tepki gösterdi. Özdağ, “Bu projenin kabulünden HDP seçmeninin rahatsız olduğu iddiası maalesef CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel tarafından ifade edilmiş, kongre sürecinde de siyaseten insafsızca istismar edilen bu açıklamalarını Türkiye’nin bir bölümü üzerinde Kürdistan kurmaya hedefleyenlerin elini öperek taçlandırmıştır” dedi.

Özdağ, Zafer Partisi’nin artık Atatürk’ün partisi olduğunu belirterek, “Altını çizerek vurguluyoruz, Türk milletini cepheleştiren, bölücülere taviz veren CHP ve AKP artık Türk siyasetinde Cunhuriyetin kuruluş ilkelerinden, büyük Atatürk’ten, sığınmacıların vatanlarına dönmesinden taviz vermeyen Zafer Partisi olduğu gerçeği ile her platformda karşı karşıya kalacaktır” dedi.