DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

16. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Osmangazi’de Heyecan Yarattı!

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında Uluslararası Tarihi Kent Koşusu büyük ilgi gördü.

16. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Osmangazi’de Heyecan Yarattı!
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, 15 km profesyonel ve 4 km halk koşusu kategorilerinde heyecan dolu anlara sahne oldu.

Farklı kategorilerde düzenlenen koşuya Türkiye’nin farklı şehirlerinden yüzlerce sporcu katılırken, tarihi kent merkezini saran koşucular coşku ve heyecan yarattı.

Koşunun startını Osmangazi Belediye Başkanvekili Feyyaz Alptuğ Memişoğlu yaptı. Başkanvekili Feyyaz Alptuğ Memişoğlu yaptığı açıklamada, “Gelenekselleşmiş bir koşu.  Osmangazi’nin  yapısını vurgulamakla birlikte  yıllardır söylemiş olduğumuz sporu ve sporcuyu özellikle amatör sporu destekleyecek proje.”dedi.

Osmangazi’nin Tarihi Dokusunu Birleştiren Önemli Bir Proje

Memişoğlu, “Bu sene de startı  yapmak bize kısmet oldu. İlerleterek, geliştirerek devam edeceğiz bu geleneği devam ettireceğiz. Özellikle seçim döneminde de söyledik amatör sporların desteklenmesi konusunda biz de bu koşuyu destekliyoruz. Her sene de üzerine koyarak geliştirerek devam ettireceğiz. Osmangazili hemşehrilerimizin de yoğun olarak katılımını gördük ve çok mutlu olduk.”ifadelerini kullandı.

Madalya töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanvekili Feyyaz Alptuğ Memişoğlu, “Osmangazi’yi anma ve Bursa’nın fethi şenliklerimizin ayrılmaz parçası olan on altıncı tarihi kent koşusuna hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi Osmangazi. Her yıl düzenlediği fetih şenlikleriyle toplumumuzun gelenek ve göreneklerini yaşatıyor, kültürel zenginliklerimizin tüm renklerini yeniden canlandırıyor. Şenlik boyunca yapılan etkinlikler, yarışmalar, kitaplar, broşürler ve fotoğraflar kültürel değerlerimizi bir kez daha ölümsüzleştiriyor. Bu etkinliklerin önemli bir parçası olan tarihi kent koşusu yıllardır fetih coşkusunun dünyaya açılan kapısı ve en renkli organizasyonu olarak büyük bir misyon üstlenmkte. Bursa’nın ve ülkemizin tanıtımına büyük katkısı olan tarihi kent koşusunu turizmi canlandıran, kültürleri kaynaştıran, halk maratonuyla birlikte sporu teşvik eden ve yediden yetmiş  herkes için çok önemli bir organizasyon olarak sizlerle buluşturuyoruz. Tarihi kent koşumuzu bu yıl da on beş kilometre maraton ve dört kilometre halk koşusu olarak iki kategoride düzenledik. On beş kilometre kategorisinde bin yüz elli sporcu, halk koşusunda da kayıtlar bugün de devam ettiği için binden fazla vatandaşımız yarıştı. Tarihi kent koşumuz bu yıl da yerli ve yabancı birçok sporcuyu ağırladı. Yarışmamıza Etiyopya başta olmak üzere Balkan ülkelerinden de birçok atlet katıldı. Dostlukla, keyifle, centilmence geçen yarıştan dolayı tüm yarışmacılarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu.

Tarihi Bir Şölen Yaşadık

Başkanvekili Feyyaz Alptuğ Memişoğlu, “Tarihi zenginliği gözler önüne seren bu koşu güzergahı boyunca yine bir tarih şöleni yaşadık. Üç medeniyete başkentlik yapmış Bursamızın tüm kültürel hazineleri canlı yayınlarla da tüm dünyaya ulaştı, ulaşmaya da devam edecek. Bu etkinliğimizin bir parçası da bildiğiniz gibi halk koşusu. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi yarışma kazanmak için değil, sağlıklı bir yaşam için beden terbiyesini sağlamak, özendirmek güçlü bir millet olabilmemizin olmazsa olmaz şartıdır. Işte halk koşusu da bu amaca hizmet eden herkese hitap eden önemli bir etkinliktir. Anne, baba ve çocuklar, dede ve torunlar bu yarışmayla bir araya gelip toplum hafızalarımıza, güzel anılar ekliyor. Engelli kardeşlerimiz yaşamın engel tanımadığını, o tarihi güzellikler arasında bize bir kez daha gösterdi. Saygının ve sevginin olduğu her yerde kalabalık da olsak keyifle, mutlulukla yol alabildiğimizi görüyoruz. Millet olmanın gücünü, birliğin ve kardeşliğin sarsılmaz bağlarını daha da kuvvetlendiriyoruz. Bugün bu amaçla burada bulunan, bu organizasyona emek veren, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Tadı damağımızda kalacak bir şenlik olmasını diliyorum.”dedi.

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında 16.Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Pınarbaşı meydanındaki madalya töreniyle son buldu.