DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

50. İnegöl Mobilya Fuarı başladı

50. İnegöl Mobilya Fuarı başladı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen Uluslarası İnegöl Mobilya Fuarı, İnegöl Kültürpark’ta bulunan fuar alanında kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuar açılışına, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Ak Parti il başkanı Davut Gürkan, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Ak Parti Bursa Milletvekillerinden Mustafa Varank bir Ayhan Salman, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Oda başkanları ve birçok vatandaş katılım sağladı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün fuarımızın 50’ncisini gerçekleştiriyoruz. Her yeni bir güne mobilya üretme heyecanıyla başlayan mobilyacılarımız aramızda. Her zaman farklı tasarımlarla eşsiz eserler çıkaran ustalarımıza teşekkür ediyorum. Aslında 365 gün açık olan şehir fuarcılığı gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin her bir yanında mobilya dükkanlarımızda çok güzel eserler var. Mobilyacılarımızın önündeki engelleri de kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra da İnegöl’ümüz üretmeye devam edecektir.” dedi.

MOBİLYANIN BAŞKENTİ İNEGÖL

Mustafa Bozbey, “50. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’nde bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. 100 yılı aşmış İnegöl mobilyası hepimizin yüz akıdır. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren 4.500 firmamızın istihdama çok büyük katkısı vardır. Türkiye’de mobilya ihracatında 18. sırada yer almaktadır İnegöl. Tabii ki rakamlar sektörün her geçen gün iyiye gittiğini gösteriyor. Her zaman daha iyisi var. İnegöl daha iyisini yapıyor ve yapacaktır. Buna inanıyoruz. Bu sektörün içinde olan her bir vatandaşımızı, her bir firmamızı yürekten kutluyorum. Sizin sayenizde İnegöl mobilyanın başkenti olmuştur ve dünya başkenti olma yolunda ilerlemektedir.

Yeni fuar alanıyla ilgili yapılması gerekenler Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destekçiniz olacağız. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Genç tasarımcılarımızı geliştirme yolunda Büyükşehir olarak bir sorumluluğumuz var. Bu konuda da desteğimizi esirgemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Mobilyada farklılık yaratan İnegöl ülke ve dünya çapında tasarımları ve üretimleriyle kendi ismini duyurmuştur. Yılda iki defa İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı hem ilimiz hem de ilçemiz için önemli bir yol oynamaktadır. Her fuarda katılımcı sayısının artması bizleri de mutlu etmektedir. İnegöl sadece mobilya konusunda değil, birlik ve beraberlik konusunda da ön plana çıkmaktadır. Binlerce insanın bir arada çalıştığı insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak istihdam sağlayan ve üreten tüm vatandaşlarımıza desteğimizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Program açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu.