DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

23 Nisan Bursa’da coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bursa’da sayısız etkinlik düzenleniyor.

23 Nisan Bursa’da coşkuyla kutlanıyor

TAHA TÜTÜNCÜ

23 Nisan Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında Altıparmak Caddesi boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, parti üyeleri, dernek başkanları ve ailesiyle beraber birçok çocuk katılım sağladı.

Altıparmak Caddesi’nden başlayan kortej yürüyüşü büyük ilgiyle devam etti. Coşkuyla söylenen marşlar ve şarkılar eşliğindeki yürüyüş Merinos Parkı’nda son buldu.

ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Merinosta çocuklara ve ailelere seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada, “Sevgili Çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarına sahip sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’mizin en önemli günlerinden biri olan 23 Nidan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan ederek sizlerin ne kadar değerli olduğunu göstermiştir. Dünya’da da eşi olmayan bir örneğe sahip olmuştur.

DEĞERLİ İSİMLER YETİŞECEK

Sizlerin gözlerindeki ışıltıyı görüyorum. Umut doluyorum gerçekten. Kentimizin ve ülkemizin geleceği sizlerin sayesinde daha güzel olacak. Yarınla güçlü ve yaşanabilir örnek bir Bursa, örnek bir Türkiye bırakmak için sizleri örnek alıyorum. Aranızdan Sabiha Gökçen, Uğur Mumcu gibi değerli isimlerin yetişeceğine inanıyorum. Bunun içinde elimizden geleni yapmaya hazırız. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sizleri geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.

GÖREVİMİZ DAHA AYDIN BİR DÜNYA BIRAKMAK

Bugün maalesef dünyanın bir çok yerinde çocuklar çok zor zamanlar geçirmektedir. Çocukların ağlamadığı, yurdunu terk etmek zorunda olmadığı, yatağa aç girmediği bir dünya diliyorum. Çocukların güzelce oyun oynayabileceği bir dünya düşlüyoruz. Bizlerin görevi onlara daha aydın bir dünya bırakmak için çabalamaktadır. Bunları yapmak bizim boynumuzun borcudur.

DÜNYA ÇOCUKLARI AYNI DİLDE GÜLÜMSER

Gülümseyen yüzleriyle bugün burada bir araya gelen sevgili çocuklar. Bugün sizin bayramınız. Doyasıya eğlenmeniz sizin hakkınız. Sayısız etkinlik düzenledik sizin için. Bayramınızı bayram gibi yaşatmak istedik. Sözlerim sonunda ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Bütün dünya çocukları aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Çocuk Bayramınızı kutluyorum.” dedi.

Bayram kutlamaları çocukların halk dansları ve karete gösterileriyle devam etti. Akşam saat 18.00’da ise Nil Karaibrahimgil Merinos Parkı’nda konser verecek.