Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin kurumlarda toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde çeşitliliği ve çoğulculuğu önemseyen insan kaynakları süreçleri oluşturularak istihdam konusunda yaşanacak ayrımcılığın önüne geçilmesi amacıyla başlattığı “İş’te BirlİKte” Projesi, kapanış programı ile sona erdi.
İSTANBUL (İGFA) – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Hrant Dink Vakfı Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı kapsamında; İstanbul Gedik Üniversitesi ortaklığında “Çalışma Hayatının Çeşitlilik Odaklı Yapılandırılması” amacıyla hayata geçirdiği “İş’te BirlİKte” projesinin kapanışı yapıldı.
İstanbul Gedik Üniversitesi ile birlikte yürütülen içerik yönetimiyle; İstanbul, Adana, İzmir ve Bursa’da toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki örnek uygulamaların değerlendirildiği proje, yaklaşık 1 yıllık bir süre boyunca iş dünyasına ve uygulanan eşitlikçi politikalara ışık tuttu.
26 kurumun katıldığı “Yuvarlak Masa” toplantılarının yanı sıra Çalışma Hayatının Çeşitlilik Odaklı Yapılandırılmasına yönelik uygulanan anket bu süreç içinde tamamlandı. Proje kapsamında 30 firma ve 10 STK’nın İK’dan sorumlu çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda uygulamalı ve interaktif eğitimler veildi.
İşte BirlİKte Projesi kapanış programında konuşan PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz, çalışma hayatında fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra çalışma hayatının toplumsal cinsiyete, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği bağlamında, insan haklarına ve bireysel özgürlüklere saygılı bir yapıya kavuşturulması hedeflendiği projede emeği geçenleri tebrik etti.
PERYÖN ile birlikte hayata geçirilen projenin başlangıç olduğunu ifade eden İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Akkuş, bundan sonraki süreçte de iş dünyasının dönüşümüne liderlik etmeye devam edeceklerini söyledi.