DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C

AK Parti’de Kongre Süreci Başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı İmzaladı

AK Parti’de Kongre Süreci Başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı İmzaladı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi kongreye götürecek kararı imzaladı. 2025’te büyük değişim bekleniyor.

AK Parti’de değişim süreci için düğmeye basıldı. Bugün, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), kongre takvimini belirlemek üzere bir araya geldi.

Kongre Takvimi Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK toplantısında partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı. Planlanan kongre takvimine göre, eylül ayının son haftası veya ekim ayının başında mahalle ve köylerde delege seçimleri gerçekleştirilecek. Kasım ayının başında nüfusu 5 binin üzerindeki belde ve ilçelerin kongreleri yapılacak. 2024’ün başında ise il kongrelerinin düzenlenmesi planlanırken, 8. Olağan Büyük Kongre’nin mayıs ayında yapılması bekleniyor.

Yüzde 60’lık Değişim Beklentisi

AK Parti kulislerinde, Büyük Kongre’de Erdoğan’ın yönetimde yüzde 60’tan fazla bir değişim yapacağı konuşuluyor. Erdoğan’ın A Takımı olan MKY’da birçok genel başkan yardımcısını değiştirmesi ve yerlerine güçlü siyasi söylemleriyle ön plana çıkan isimleri ataması bekleniyor.

Önemli Şehirlerde Değişiklikler

Kongre sürecinde İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirlerde il başkanları ve teşkilatlarının da değişebileceği belirtiliyor. Erdoğan, bu sürece ilişkin adımlarını acele etmeden, kapsamlı bir şekilde ve dikkatlice atmayı planlıyor.