DOLAR
32,3526
EURO
34,8556
ALTIN
2.390,09
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

AK Parti’den gençlere Türkiye Yüzyılı sözü

AK Parti’den gençlere Türkiye Yüzyılı sözü
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Türkiye Yüzyılı’nın gençler için ve gençlerle birlikte tasarlanarak inşa edileceğini belirterek, “Gençlerimizle Türkiye Yüzyılı’nı gıpta edilecek bir istikbale dönüştüreceğiz. Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı olacaktır” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesiyle ilgili konuşan Kılıç, AK Parti iktidarı öncesindeki dönemde gençlerin büyük kayıplara uğradığını söyledi.

Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin gençlerin teveccühünü kazanan realist, sosyal politikalar ürettiğini belirten Kılıç, “Siyasette gençlerin daha aktif biçimde yer alabilmeleri için bir dizi düzenleme yaptık. Üniversite kontenjanlarının artırılması, burs ve kredilerin kapsamının genişletilerek miktarının artırılması, okullaşma oranlarındaki başarımız, teknolojik gelişmelerin üreticisi olma konusunda çalışmalar yürüten gençlerimizin sayısınındaki artışa da doğrudan etki etmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ekonomik ve sosyal hayatın her kademesinde ve karar alma süreçlerinde gençlerin yer aldığını, almaya da devam edeceğini dile getiren Kılıç, Türkiye Yüzyılı’nı gençler için ve gençlerle birlikte tasarlayarak inşa edeceklerini söyledi.

“Gençlerimize her daim inandık” diyen Kılıç, şunları söyledi:

“Gençliğimizin dinamizmiyle büyüyecek ülkemizde gençlerimizin dünü bilen, bugünü anlayan, yarına güvenle bakabilen, basiret ve feraset sahibi fertler olarak yetişmeleri temel önceliğimizdir. Tarihinden ve manevi değerlerinden aldığı özgüvenle dünyaya bakan, çağın gereklerini, gerçeklerini değerlendiren ve rasyonel çözümler üreten gençlerimiz Türkiye’nin küresel güç hâline gelme sürecindeki en önemli itici gücümüzdür.

Gençlerimize güveniyor, gençliğimizi bugünün farklılık oluşturanı, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Bunu sadece hükümet politikalarımızla değil, partimizin gençleşme yaklaşımıyla, gençlere siyasette imkân tanıma anlayışıyla da fazlasıyla görüyoruz.

Katılımcı bir anlayış içerisinde geleceğimize yön verecek gençlerimizin talep, beklenti ve önerilerini esas alıyor ve geleceği onlarla beraber inşa ediyoruz. Gençlerimizin milletimizin değerleriyle ve gelişmiş dünyanın donanımıyla yetiştiği eğitim imkânlarını daha da geliştireceğiz. Çağımıza yön veren tüm gelişmelerden haberdar olan, bilgiyi kullanan ve insanlık adına üretken çözümler ortaya koyan gençliğimizi her alanda desteklemek temel ilkemiz olmaya devam edecektir.”

Kılıç, gençlerin spordaki başarılarının artması için altyapıların güçlendirilmeye, ülkenin her bir köşesinin modern tesislerle donatılmaya, her branşta dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapılmaya devam edileceğini dile getirdi.

Kılıç, Bursa’daki çalışmalara da değindi. Bursa’nın gururu lisanslı sporcu sayısının 2002’de 8 binken, şu an itibarıyla 391 bine ulaştığına işaret eden Kılıç, “Bu sayıya ulaşma nedeni de tabii ki Sayın Bakanım, sizlerin ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın cefakâr çalışanlarının ortaya koyduğu politikalarla tesisleşme sayımızın artmasıdır. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında da ciddi bir artış sağladık, 222 olan spor kulübü sayımızı şu an itibarıyla 826’ya çıkarttık” şeklinde konuştu.