DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

AK Partili Kılıç: 31 Mart’ta Cumhur İttifakı ezici bir zafer kazanacak

AK Partili Kılıç: 31 Mart’ta Cumhur İttifakı ezici bir zafer kazanacak
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ezici bir zafer kazanacağını söyledi.

Kılıç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde aldığı ağır yenilginin ardından muhalefetin, durumundan hiç ders çıkarmadan hala yenilginin suçlusunu aramakla meşgul olduğunu belirterek, “Muhalefetin ilke, duruş ve çizgisinin ciddi bir şekilde tahrip olduğunu, parti ideolojilerinin siyasi hırsa peşkeş çekildiğini, muhalif ittifakların kelimenin tam anlamıyla bir proje ittifakına dönüştüğünü savundu.” dedi.

Kılıç, “Cumhur İttifakı’nın milletin değerleri ve hassasiyetleri üzerine bina edilerek kurulmuş bir ittifak olduğunu” belirterek, “Her seçimde olduğu gibi yerel seçimlerde de milletimizin öncelikleri doğrultusunda çalışmalarımızı nihai karara bağlayacağız. Burada vatandaşımızın en iyi şekilde hizmet alabilmesini sağlayacak politikalar üretmek önceliğimizdir. Zira biz, masa siyaseti değil, saha siyaseti yaparız. Laf değil, iş üretmeye bakarız.” diye konuştu.

Kılıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne de atıfta bulunarak, “7 bin 112 masum Filistinli çocuk maalesef bu günü göremedi. Çünkü İsrail yönetimi, bu çocuklarla birlikte 16 bin sivilin en temel hakkı olan yaşama hakkını onların elinden aldı, Filistinlileri kendi yurtlarından göçe zorladı. Ölümden kaçmak için çocuk kadın yaşlı ve engelli Filistinli kardeşlerimizin son bir umutla sığındıkları mülteci kamplarına alçakça fosfor bombaları ile saldırıyor. Hatta bugüne kadar varlığını hep inkâr ettikleri nükleer bomba kullanma tehdidinde bulunacak kadar kontrolü kaybettiler. Burada açıkça insanlığa karşı savaş suçu işleyen işgalci İsrail, insanlığın vicdanıyla birlikte uluslararası hukuk önünde de muhakkak hesap vermelidir.” dedi.

Kılıç, tüm insanlığı İsrailli, Filistinli, Yahudi, Müslüman, Hristiyan diye ayırmadan sivil ölümlerine karşı aynı tepkiyi vermeye davet ederek, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır çağrısını tekrar yapmak istiyorum. İnsanlığın varlığına musallat olan sömürgeci emperyalizmin karşında insan olanların birleşmelerinin önemi her geçen gün artmaktadır.” ifadelerini kullandı.