DOLAR
32,2110
EURO
35,0861
ALTIN
2.534,54
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Alinur Aktaş’tan Başkan Bozbey’e sert sözler

Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Alinur Aktaş’tan Başkan Bozbey’e sert sözler
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yerel seçimlerin ardından yaptığı ilk basın buluşmasında, devraldığı belediye hakkında çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Devralırken söylenilen borcun gerçeği yansıtmadığını ve Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında yapılan inceleme sonucu “Atatürk” ve “30 Ağustos” kerimelerinin kullanılmasına kısıtlama getirildiğini belirtmişti. 

Önceki dönem belediye başkanlığı görevini yapmış olan Alinur Aktaş ve Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ise bu açıklamalara sert sözlerle yanıt verdi. Ak Parti İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, önceki dönem belediye başkanı Alinur Aktaş ve partililer katılım sağladı. 

DAVUT GÜRKAN’IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLA

GELİŞMELERİ ŞAŞKINLIKLA TAKİP EDİYORUM

Alinur Aktaş, “31 Mart akşamından bu yana gelişmeleri şaşkınlıkla takip ediyorum. Seçim akşamı belediyelerden tırlarla evrak kaçırıyorlar diyerek aslında bunların sinyalini vermişlerdi. Bu paylaşımını da daha sonradan kaldırdığını belirtmek istiyorum. Bu süreçte benim basın açıklaması yapmak gibi bir durumum yoktu. 4 Nisan günü umre ziyaretimi gerçekleştirdim. 16 nisanda ise işimin başına geçtim. Mevcut belediyeyle alakalı da hiç bir paylaşım yapmadım. Ancak dün yapılan basın açıklaması sonrasında yalanlara karşı bir açıklama yapma gereği duyuyorum. 

Basın toplantısına mazbatanın geç verilmesiyle başlayan bu zat süreci tamamen bilmiyor sanırım. Bütün belediye başkanlarımız çarşamba veya perşembe günü aldı. Kendisi de bunu cuma günü teslim aldı. 9 günlük bayram tatiline denk geldiğini söyleyen kişi sanırım başkanın tatili olmadığını bilmiyor. Devir teslim öncesi sanki gizli kapaklı işler çeviriyorlarmış gibi hareket eden şahsa şunu söylemek istiyorum ki biz yalın belediyeciliğin simgesi halindeyiz. Her türlü araştırabiliriz. Ancak Mustafa Bozbey dersine iyi çalışmamış. Alinur Aktaş’ı eleştirebilirsiniz ama Alinur Aktaş’ın en iyi olduğu konu personel ve bütçe meselesidir. Bunları en iyi şekilde idare ettik. Alinur Aktaş’a bu şekilde yüklenilmesi size hiç bir şey kazandırmaz. 

MADEM BATIYORUZ NEDEN İNDİRİM YAPTIN

Suya indirim yaptılar. Bize de bunu onaylamak düştü. Ancak batmış bir belediye diyerek söylenen şahıs neden indirim yaptı. Madem batıyoruz neden indirim yaptınız? Basın toplantısı boyunca verdiği tüm rakamlar yanlıştır. 

GERÇEK RAKAMLAR

Şimdi dün açıklanan rakamların gerçeklerini sizlere açıklamak istiyorum. Bu sahte rakamları nasıl çıkardılar anlamıyorum. Yalan borçlar ve gerçek borçlar tabloda gözüktüğü gibidir. Üzülerek söylüyorum ki gelecekte yapacakları yanlışları şimdiden ört pas etmek için yalan söylüyorlar. 

Personel durumu ile yapılan yalanlara da şunu söylemek istiyorum. Ben hiç bir personelin hakkını yememiş birisiyim. Ben bu belediyeyi 14 bin belediye personeli ile birlikte aldım. O kadar iş yükümüzün artmasına rağmen 12 bin 900 kişiyle işimizi devam ettirdiğimizi bildirmek istiyorum. 

Borcun eski dönemden beri arttığını, borcun 7.1 milyar TL olarak açıkladığım söyleniyor. Evet öyle bir rakam açıkladım ancak bunun BUSKİ ve iştirakler doğrultusunda yapıldığı tamamen bir iftiradır. 

Ben herkesin anlayacağı dilden anlatayım. Bu adam rakamlara hakim değil. Bir insanın geliri her ay 45 bin lira olduğunu düşünün. 20 bin lira da borcu olduğunu düşünün. Bu borcunda 15 ay vadesi olduğunu düşünün. Her ay ödenmesi gereken borç yaklaşık bin 500 TL civarındadır. Bu borç bu kadar büyütülecek bir şey değildir. Bu harcamalar doğrultusunda yapılan tarihi projelere rağmen bu borç bile değildir. 

Yeri gelmişken ben de başkana bir soru sorumak istiyorum. 2019 yılında Nilüfer Belediye başkanlığını bıraktığın zaman bütçen neydi? Borcun neydi? Yüreğin varsa buraya çıkıp açıklasana? Bizim kentsel dönüşümleri eleştirirken acaba kendisi başkanlık döneminde acaba bir kentsel dönüşüm yapmış mıdır? Yoksa bu yalan rakamları yetenekli yeğenin mi açıkladı? 

BURSKOOP konusunda ise istediği araştırmaları yapabilirler. TC kimlik numaraları, okudukları okullar, anne ve babası çalışıyor mu, evi arabası var mı? Bunların hepsine bakarak bunları yaptık. Bana yolda giderken kaç kişi geldi benim çocuğuma burs çıkmadı diye. Bakıyoruz çocuk 16 bininci sırada. Liste ihtiyaç sahiplerine göre sıralanmaktadır. Ekibime de çok teşekkür ediyorum bir kişi bile şu isime burs verelim diye bana gelmediler. Mustafa Bozbey’in gerçek ihtiyaç sahipleri sözlerine dikkat çekmek istiyorum. Haksızlık yapıyorsun. Algı yapıyorsun. Öncelikle burslara KDV ödenmemektedir. BURSKOOP’un geliri sanayici ve hayırsever gruplarla sağlanmaktadır.

MERTÇE ÇIK VE AÇIKLA

Dün valiliğe mal varlığında bulunduğunu söyledi. Kusura bakma kaçamazsın kardeşim. Mertçe açıklayacaksın. İyi Parti adayı ve benim gibi çıkıp açıklayacaksın. 

Bir diğer konu ise Atatürk’ün arkasına saklanarak gündemi değiştirmeye çalışmış. Önceki dönemdeki milli bayram kutlamalarının videosunu izlerse bizim Atatürk’e bakış açımızı ve verdiğimiz değeri gayet iyi anlar. 

Toparlayacak olursak bu makamlar bahane üretme değil çözüm üretme makamıdır. Sizleri bu makama getiren Bursalılar sizden mazeret değil hizmet bekliyor.