DOLAR
32,4106
EURO
34,8203
ALTIN
2.399,59
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek olan Süper Hızlı Tren Projesi için çalışmaların başladığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Maç 90 dakika, biz Ankara’dan İstanbul’a 80 dakikada gideceğiz. Süper hızlı trenle bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi’nin, Türkiye’nin en kalabalık şehirleri olan Ankara ile İstanbul arasında en hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlayacağını belirten Uraloğlu, “Proje hattı; Ankara-İstanbul arasında 344 kilometre uzunluğunda olacak. Proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel yapılacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek ‘Süper Hızlı Tren’ ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika, yani 1 saat 20 dakika sürecek. Mevcut hızlı tren hattı da kullanılmaya devam edilecek” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul arası yolculuk sürelerinin kısalmasının yanı sıra, Ankara üzerinden bağlantılı Konya, Sivas, Kayseri, Yüksek Hızlı Treni hatlarının yolculuk sürelerinin de kısalacağını, demiryollarının şehirlerarası taşımacılıktaki payının artacağını, ülke genelinde raylı sistem ağının genişleyeceğini, şehirlerarası lojistik maliyetlerin düşeceğini ve İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en kalabalık iki şehri arasında ekspres ulaşım sağlanacağını kaydetti.