Tarihi sokak üzerinde Anıtlar Kurulu’ndan izin alınmadan yapılan ve hem görüntü kirliliği hem de yaya geçişine engel oluşturan kaçak eklentiler, 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kaldırıldı. Verilen süre içinde eklentileri sökmeyen işletmelerde ise kontrollü yıkım gerçekleştirildi. Çalışma boyunca Türk bayrakları ile Atatürk posterleri özenle sökülerek işletmelere teslim edildi. Zemindeki kaplamalar da sokak dokusuna zarar verilmeden dikkatlice alındı.
Acil durum araçlarının bölgeye daha kolay ulaşabilmesi ve vatandaşların sokakta daha rahat hareket edebilmesi adına yapılan düzenlemeler, hem mahalle sakinlerinden hem de esnaftan olumlu geri dönüş aldı.
Sokakta işletme sahibi olan Serkan Tuncer, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, “Başkanımız Erkan Aydın’ın bu konuyu yakından takip ettiğini biliyoruz. Ekipler titizlikle çalışıyor. Arap Şükrü’nün eski ruhuna kavuşacağına inanıyoruz. Çok yakında yenilenmiş hâliyle misafirlerimizi ağırlayacağız” dedi. Bir diğer esnaf Mehmet Erkaya da belediyeye teşekkür ederek, “Sokağın hak ettiği görünümü kazanması için doğru adımlar atılıyor. Kısa süre içinde daha düzenli bir ortamda hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Çalışmaların tamamlanmasıyla Arap Şükrü Sokağı’nın, hem yerli hem de yabancı turistler için yeniden canlı bir cazibe merkezi hâline gelmesi bekleniyor.






Yorumlar