Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Asgari ücret için ikinci toplantı pazartesi günü

2024 yılı için belirlenecek asgari ücret miktarı merakla beklenirken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısında tarafların beklentilerini dile getirmesi bekleniyor.

Asgari ücret için ikinci toplantı pazartesi günü
A+
A-

Milyonlar, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret miktarını merak ediyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu konuyu ele almak üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ancak henüz bir sonuca varılmadı ve tarafların beklentilerini ikinci toplantıda rakamlarla dile getirmesi bekleniyor. Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık’ta netleşmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun ilk toplantısında yaptığı konuşmada, “2024 Yılı Asgari Ücret miktarının belirlenmesi için ekonomiyi büyütecek, enflasyona karşı koruyacak ve istihdamı artıracak bir noktada çalışacağız” dedi. Bu süreçte temel hedeflerinin işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmek olduğunu belirtti.

ETİKETLER: