DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Aşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı

Aşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle Yiğitler Mahallesinde hizmete açıldı.
Açılışa Ak Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Emine Yavuz Gözgeç, Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Memiş Aman ve üyeleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,
“Bir dönemi daha geride bırakıyoruz. Bu dönemde yıldırımda bir çok güzellik kazandırdık. Spordan eğitime her yönden hayatın her alanına dokunmaya çalıştık. Bugünde yiğitler mahallesinin ortasında bulunan bu büyük parkın açılışını gerçekleştiriyoruz.
Göreve geldiğimizde 600 bin metrekare yeşil alan hedefimiz vardı. 1 milyon metrekareyi açmış bulunmaktayız. Tüm bunlar birlik ve beraberliğin meyvesi. Ankara caddesine alternatif güzergah oluşturuyoruz. Yatay yollar dikey yollar ve yeşil alanlarla birlikte kentimize güzel yerler katmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada,
“Her kimki olursa bu sırra mazhar dünyaya bırakır ölmez bir eser
Gün gelir bağrıma basar

“Konuşmalarıma Aşık Veysel’in şu sözleriyle başlamak istiyorum.

“Her kim ki olursa bu sırra mazhar
Dünyaya bırakır ölmez bir eser
Gün gelir Veysel’i bağrına basar
Benim sâdık yârim kara topraktır.”

Bugün halk ozanımızın 50. yılı olduğu için cumhurbaşkanlığı ve Unesco tarafından Aşık Veysel yılı ilan edildi. Bizde bu parkta halk ozanımızın adını yaşatmak için. Kuranı Kerim’de bir çok şey tabiat üzerinden anlatılır ve tasvir edilir. Rabbimiz bize cenneti anlatırken yemyeşil ifadesini kullanır. Irmaklardan bahseder.

Mahallemiz eskiden baş belası bir yerdi. Bu mahalleyi Büyükşehir’in himayesine almakla çalışmalarımıza başladık. Piknik alanları, mesire alanları ve aynı anda 50 kişinin yararlanabileceği gençlik merkeziyle, kütüphaneler ve ücretsiz ikramlar ve internetten yararlanabileceği Aşık Veysel Parkı’nı hizmete açıyoruz.

GENÇLERİN GELECEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Gençlerimiz dinine, devletine saygılı ve sevgili olması için bu yerlere önem veriyoruz. Bu parkımızı yapmak için 50 milyon lirayı harcadık. Her şey gençlerimizin geleceği için. Hala yapmaya devam ettiğimiz 300 metrekare yeşil alanımızı da hizmete sunmaya hazırlanıyoruz. Artık Yıldırım, Bursa’nın çekim gücünü arttıracak bir yer olacak.

YİĞİTLER KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 2. ETAP ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ

Biz kentsel dönüşüm yaparken CHP milletvekilleri ve başkanları burada ev ev gezdi ve “Ak Parti sizi evsiz bırakacak, evlerinizi başınıza yıkıyor” dedi. Ancak tabii ki böyle bir şey yok. Yiğitler mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmamızı 1 yılda tamamladık ve anahtarları teslim ettik. 2. Etap projemize de haftaya başlıyoruz. Ve tabii Bursa’nın bir çok yerinde kentsel dönüşüm tamamlandı. Ancak CHP belediyesinin bir kentsel dönüşüm, gençlik merkezi yaptığınızı gördünüz mü? Göremezsiniz. Bakanımız, İl başkanımız, Milletvekillerimiz, Başkanlarımızın hepsinin tek derdi bu şehri kalkındırmak ve inanın elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Ben bugüne kadar bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ama derdi olan hevesi olan bizlerde Yıldırım’ın daha güzel olması için çalışıyoruz. Biz bunları devlete ödediğiniz tertemiz vergilerinizle yapıyoruz. Daha öncede vergi alınıyordu ama onların derdi yoktu. Bizim derdimiz var heyecanımız var. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tüm Bursa’ya Aşık Veysel Parkının hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank sözlerinin devamında,

“Bugün çok güzel bir vesileyle sizlerle bir aradayız. Bu güzel eserin açılışında bizleri yalnız bırakmadığınız ve bu coşkuyla karşıladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Burada sözler verildi. Park, bahçe yapacağız dedi ama kimse yapamadı. Ama hizmet etmek bir sevda. Bu sevdayla çalışacaksınız ve hayaller gerçek olacak. Şimdi halkımız burada oturunca ne güzel alan, çocuklar oynayınca ne güzel park diyorlar. Bizim 21 yıllık iktidarımızda tek amacımız proje yapıp hayata geçirmektir. Biz sizlere hizmet etmeyi bir sevda olarak görüyoruz. Mudanya’da, Gemlik’te, Nilüfer’de bunları göremezsiniz. Çünkü onların belediye anlayışı böyle değil. Onların hevesi koltuk, bizim hevesimiz hizmet etmek. Yerel seçimlerde Allah’ın izni ve sizin de desteğiyle Mudanya’yı da, Nilüfer’i de, Gemlik’i de alacağız inşallah.” ifadelerini dile getirdi.

Parkın açılışına katılan Ak Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala konuşmalarında,

“Bu güzel parkın tüm halkımıza hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Güzel bir milletimiz var. İnanın 24 saat yetmiyor çalışmaya. Ama sizlerin bu insanlığını, teveccühlüğünü görünce yorgunluk nedir insanın aklına gelmiyor. Türkiye’de ne varsa inanın her harcında sizin sevdanız var. Sizleri bu yüzden tebrik ediyorum. Çünkü 21 yıldır her şeye rağmen Türkiye’deki istikrarı bozmak isteyenler hepsi ittifak yaptı. Ama siz her zaman doğrudan dürüstten hizmetten yana durdunuz. Ya devlet başa ya kuzgun leşe diyen bir anlayıştan geliyoruz. Güçlü bir devlet olamamanın maliyetini biliyoruz. Biz Allah’ın izniyle sizler destek verdikçe Türkiye de bu ve bundan daha güzel hizmetlerle buluşturacağız.” ifadelerine yer verdi.

Açılış töreni kurdele kesiminin ardından sona erdi.