DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Avrupa Parlamentosu yolsuzluk soruşturmasını genişletti

A+
A-

Belçika polisi, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili yolsuzluk soruşturması kapsamında parlamentoda yeni aramalar yaparken, İtalya’da da bazı noktalarda aramalar yapıldı.

Avrupa Parlamentosu nda yolsuzluk soruşturması genişliyor #1

Belçika Federal Savcılığından yapılan açıklamada, AP Başkan yardımcılarından Yunan milletvekili Eva Kaili’nin de adının karıştığı yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturmada, AP’de çalışan 10 kişinin bilgisayar sistemlerine erişimlerinin dondurulduğu, bunun, gerekli verilerin kaybolmasını engelleme amacı taşıdığı belirtildi. Bu çerçevede AP’de bugün öğleden sonra aramalar yapıldığı, aramalarda amacın bu tür verileri ele geçirmek olduğu bildirildi.

İtalya’da da aramalar yapılıyor

AA’nın haberine göre; savcılık açıklamasında ayrıca dün İtalya’da da aramalar yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, İtalya’daki aramalar hakkında detaylı bilgi yer almadı. Belçika Savcılığının verdiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında bugüne kadar 20 noktada baskınlar ve aramalar gerçekleştirildi. Bunların 19’unun evlerde, birinin ise Avrupa Parlamentosundaki ofislerde yapılan aramalar olduğu kaydedildi.

Yüz binlerce euro bulundu

Aramalar sonucunda bir şüphelinin evinde 600 bin avro, Brüksel’deki bir otel odasında çanta içinde birkaç yüz bin avro ve bir AP milletvekilinin dairesinde 150 bin avro bulundu.

Kaili ön duruşmaya çıkarılacak

Şu ana kadar 6 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, Eva Kaili dahil 4 kişi tutuklandı. Diğer iki kişi serbest bırakıldı. Tutuklanan kişiler, çarşamba ön duruşmaya çıkarılacak. Eva Kaili Brüksel’deki St. Gilles cezaevinde tutuluyor. AP’nin Belçikalı milletvekili Marc Tarabella’nın Belçika’daki evinde de dün arama yapıldı.

Savcılık, her milletvekilinin milliyeti ve yaşadığı yere göre yasal süreç takip edildiğini, Belçikalı milletvekili Tarabella’nın evindeki aramada, yasa gereği AP Başkanı Roberta Metsola’nın da bulunduğu bilgisini paylaştı.