DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
27°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Ayvaköy, Örnekköy Projesi ile yeniden doğuyor

Ayvaköy, Örnekköy Projesi ile yeniden doğuyor
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerin turizm potansiyelini artırmak amacıyla Ayvaköy Mahallesi’nde başlattığı Örnekköy Projesi ile bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmayı hedefliyor.

ESRA CAN- Nilüfer Belediyesi, kırsal bölgelerdeki doğal ve tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla hayata geçirdiği Örnekköy Projesi’ni Ayvaköy Mahallesi’nde başlattı. Bu proje, hem tarımın desteklenmesi hem de turizmin geliştirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, bu girişimle gençlerin tarım sektörüne geri dönmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Özdemir, ilçenin büyük bir sanayi bölgesi haline gelirken, topraklarının %75’inin orman, mera ve tarım alanı olduğunu vurgulayarak, bu alanların korunması gerektiğini ifade etti. “Tarım alanları bizim en önemli hassasiyetimiz” diyen Özdemir, artan maliyetlerin tarım faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ve gençlerin bu nedenle köyleri terk ettiğini söyledi. Belediye olarak, tarım gelirlerini artırarak gençleri köylerine dönmeye teşvik etmek istediklerini belirtti.

Ayvaköy’ün turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Özdemir, burada bir seyir tepesi yapmayı ve konaklama standartlarını yükseltmeyi planladıklarını söyledi. “Bu bölgede pansiyonculuğu geliştirmek ve doğa ile iç içe bir yaşam sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, köyü dijital bir köy haline dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. “Dijital göçebeler için mekanlar oluşturarak, hem bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacağız hem de köyümüzün güzelliklerinden yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

Özdemir, Ayvaköy’ü sembolize eden ayva sarısının köy evlerine yansıtılacağını ve bu çalışmanın başlangıcını bugün gerçekleştirdiklerini ifade etti. İlk fırçayı atan Özdemir, köylülerin bu projeye sahip çıkmasından dolayı teşekkür etti. Proje ile birlikte, Ayvaköy’ün hem tarım alanında hem de turizmde önemli bir merkez haline gelmesi bekleniyor.