DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

BALKANTÜRKSİAD EKONOMİ BULUŞMALARI’NI SÜRDÜRÜYOR

BALKANTÜRKSİAD EKONOMİ BULUŞMALARI’NI SÜRDÜRÜYOR
A+
A-

Bursa’nın en aktif ve birlik, beraberliği ile örnek olan sivil toplum örgütlerinden biri olan BALKANTÜRKSİAD, Ekonomi Buluşmaları programlarını Ekonomist Murat Sağman’ın konuk olduğu söyleşi ile sürdürdü.

BALKANTÜRKSİAD, Ekonomi Buluşmaları’nı sürdürüyor. BALKANTÜRKSİAD yöneticileri, üyeleri ve ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar ile yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile BALKANTÜRKSİAD Evi’ne gerçekleştirilen programın konuşmacı konuğu Ekonomist Murat Sağman oldu.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, ekonomi ve iş dünyası hakkında konularının uzmanı isimlerin katılımları ile gerçekleştirdikleri Ekonomi Buluşmaları’nda bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Programda Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri anlatan Ekonomist Murat Sağman, Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz artırımı kararının enflasyonla mücadele olumlu bir adım olduğunu belirtti.

Dünyadan örnekler veren Murat Sağman, “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi ile birlikte tüm dünyada ekonomik zorluklar yaşandı ve yaşanıyor. Önümüzdeki süreçte tüm dünyada resesyon bekleniyor. Süreci doğru okumak ve yönlendirmek gerekiyor. Amerika ekonomisini zor günler bekliyor ancak Amerika, bu tür krizleri çabuk atlatabilen bir ülke. Asıl sorun Euro bölgesinde. Avrupa ülkeleri krizi Amerika kadar çabuk bertaraf edemiyor ve Avrupa ülkeleri ihracatımızı, ekonomimizi yakından ilgilendiriyor. Tüm dünyada teknolojinin hızlı gelişimi, hızla endüstride etkili oluşu, yapay zekanın hayatın her alanına dahil oluşuyla birlikte önemli bir değişim süreci yaşanıyor. Bu değişime ayak uydurmak gerekiyor” dedi.

Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanlığı görevine getirilmesinin bir heyecan yarattığını ifade eden Murat Sağman, şunları söyledi:

 “Sayın Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın isimleri olumlu yönde bir hareketlenme getirdi. Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in belirttiği gibi ekonomiye rasyonel gözle bakıp, rasyonaliteye göre adımlar atılması, ekonomik zorluklara karşı atılacak en önemli adım olacaktır. Dünyada faiz indirimi ile enflasyona karşı koyabilen hiçbir ekonomi yok. Bu süreçten sonra sorunlar ve çözüm yollarının doğru tespit edilip, gerekli adımların kararlılıkla atılması ile zorluklar atlatılabilecektir. Türkiye, büyük bir ekonomiye sahip, her olumsuzlukta yıkılacak bir ekonomi değil. Hep birlikte doğru adımlarla ve kararlı mücadele ile enflasyonu yenmek, sorunları tek tek çözüp büyümeye devam etmek mümkün.”

Toplantı, üyelerin sorularının Ekonomist Murat Sağman tarafından cevaplandırılmasıyla devam etti.