Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BAŞKAN ACAR, “KARANLIĞIN ÜZERİNE KARARLIKLIKLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

BAŞKAN ACAR, “KARANLIĞIN ÜZERİNE KARARLIKLIKLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Memur Sen Bursa İl Temsilcisi, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar,  Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin milletimizin birlik ve beraberliği ile emperyalistlerin maşalarının darbe ve işgal girişimini bozguna uğrattığını ifade ederek, “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, gazilerimizi ve şehitlerimizi unutmayacağız. Vatan ve istiklal savunması söz konusu olduğunda hiç tereddüt etmeden karanlığın üzerine kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) silahlı kalkışmasına geçit vermemek için bedenini kurşunlara siper ederek milli iradeye sahip çıkan Türk milletinin, “15 Temmuz Direnişi”nin üzerinden 7 yıl geçti.

“EMPERYALİST MAŞALARIN DARBE VE İŞGAL GİRİŞİMİ BOZGUNA UĞRADI”

Memur Sen Bursa İl Temsilcisi, EBS Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar,15 Temmuz Direnişi”nin yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “15 Temmuz gecesi, tarihte eşine az rastlanır cinsten kanlı bir ihanete, darbe ve işgal girişimine; bağımsızlığını, geleceğini vesayetçilerin, işgalcilerin, teröristlerin eline bırakmak istemeyen milletimizin destansı direnişine sahne oldu. İnsanımızın kutsal değerlerini, yardım ve iyilik duygusunu, özellikle de gençlerimizin eğitim ve başarı arzusunu istismar ede ede toplum ve devlet içine yuvalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), o gece her türlü savaş araç ve silahlarıyla devleti ve milleti hedef alarak saldırıya geçti. Devletini, vatanını, bağımsızlığını hedef alan sinsi, kanlı, alçak saldırıya ölümüne bir kahramanlıkla karşı koyan milletimiz, imanı, cesareti, birlik ve beraberliği ile emperyalistlerin maşalarının darbe ve işgal girişimini bozguna uğrattı.”

“MİLYONLARLA BİRLİKTE DİRENİŞ GRUPLARI OLUŞTURDUK”

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in alanlarda meydanlarda olduğunun altını çizen Başkan Acar şöyle devam etti, “Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, istiklali, istikbali, namusu ve onuru için seve seve ölümü göze alarak direndiğimiz 15 Temmuz’da, o karanlık gecede, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, darbe girişiminin duyulmasıyla birlikte, teşkilatlarımız, gönüllülerimiz, üyelerimizle alanlara çıktık, meydanları doldurduk. Milyonlarla birlikte direniş grupları oluşturduk, direndik. Tankların önünde set, silahların namlularına hedef olduk. İhanet şebekesi FETÖ, bu direniş karşısında hüsrana uğradı. O hüsran, içinde ihanet taşıyan her güruha mesaj oldu. 251 şehit verdik. İki bini aşkın gazimiz oldu.”

“15 TEMMUZ DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ”

Başkan Acar son olarak şunları söyledi, “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, gazilerimizi ve şehitlerimizi unutmayacağız. Ayrıca, bu muazzez insanların dava ve yol arkadaşları olarak, vatan ve istiklal savunması söz konusu olduğunda hiç tereddüt etmeden karanlığın üzerine kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Darbe ve işgal girişiminin 7. yılında, destansı 15 Temmuz direnişini selamlıyoruz. Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde canlarını vatanımızın bekasına, milletimizin geleceğine feda eden bütün şehitlerimizi bir defa daha rahmetle anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, hayırlı ve bereketli ömürler diliyoruz.”