DOLAR
32,1838
EURO
34,9503
ALTIN
2.503,77
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Başkan Aktaş, lösemili çocuklarla buluştu

Başkan Aktaş, lösemili çocuklarla buluştu
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında lösemiyle mücadele eden 3 küçük kahramanı makamında konuk etti.

Başkan Aktaş, Bursa LÖSEV İl Koordinatör Yardımcısı Aslı Sakarya ve beraberindeki hastalıkla mücadele eden 3 küçük kahramanla birlikte sohbet etti, onlara çeşitli hediyeler verdi ve birlikte pasta kesti.

Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin ardından konuşan Başkan Aktaş, lösemiyle mücadele eden çocuklarımız ve ailelerine destek olmak, umutlarını paylaşmak ve farkındalık oluşturmak açısından bu haftanın oldukça önemli olduğunu söyledi.

Löseminin hem çocuklarımız hem de aileleri için hayli ağır ve yorucu bir hastalık olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımız, sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal ve zihinsel zorluklarla da karşılaşıyorlar. Ancak, o kadar inanılmaz bir dayanıklılığa ve neşeye sahipler ki, gücümüzün ve sabrımızın farkındalığına varmamız konusunda da bizlere örnek oluyorlar” dedi.

Lösemi ile mücadelede en önemli faktörlerden birinin erken teşhis olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu nedenle, çocuklarımızın sağlığını yakından takip etmemiz ve herhangi bir belirti ya da farklılığa karşı dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kan ve kök hücre bağışının lösemili çocuklarımız için umut olduğunu ve hastalığı tedavi edebildiğini belirten Başkan Aktaş, “Bu sebeple sadece kendi toplumumuzda değil, dünya genelinde, lösemi farkındalığını daha fazla oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Lösemili çocuklarımız ve ailelerinin her zaman destek ve anlayışa ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bu nedenle zorlu süreçlerinde onların yanında olmayı ihmal etmeyelim” çağrısında bulundu.

Başkan Aktaş, “Lösemili çocuklarımızla ve LÖSEV yönetimiyle bir araya geldiğim için çok mutluyum. Bugün onlarla sohbet edip sıkıntılarını dinleyerek onlar için daha fazla neler yapabiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çünkü bizim için bir çocuğun hayatından daha önemli ve değerli hiçbir şey olamaz” dedi.

Başkan Aktaş, tedavi olan bütün çocuklarımıza acil şifalar diledi.