DOLAR
32,3365
EURO
34,7792
ALTIN
2.387,41
BIST
10.265,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Başkan Dündar beş yılını değerlendirdi

Ak Parti’den yeniden aday gösterilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçirilen beş yıldaki hizmetlerini anlattı.

Başkan Dündar beş yılını değerlendirdi

TAHA TÜTÜNCÜ

Toplantıya Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye, parti meclis üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Pandemi ve Depremden Etkilenen Bursa’da Yatırımlar Devam Ediyor

Toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İki büyük felaket yaşadık geçirdiğimiz dönemde. Pandemi ve büyük Kahramanmaraş depremi. Pandemi döneminde insanlarımız dışarı çıkamadı. Ekiplerimiz özel kıyafetlerle dışarıda yardım etmeye çalıştırlar. Deprem zamanında ise deprem bölgesine hızlı bir şekilde ilerledik ve 440 çalışanı bizzat yerinde görev yaptı. 120 aracımız ise arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu.” diye konuştu.

Ekonomik Dalgalanmalara Rağmen Büyüyen Bir Ekonomi ve Belediye

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu süreçten ülkemizin ekonomik yönden dalgalanmalar olmaktadır. Rutin bir program içinde olmadığından dolayı farklı yatırımlar oluyor. Buna rağmen ülkemizin ekonomisi büyümeye devam ediyor. Bu bizim belediyemiz içinde geçerli. Pandemi ve depremden başka ilçemizde göçük olduğu zaman beklemediğimiz bir bütçe ortaya çıkıyor. Buna örnek olarak Üftade sur duvarının çökmesi gösterilebilir. Ancak bizim programlı bir şekilde çalışmamız sayesinde güzel bir projeyle bunu atlatıyoruz.” dedi.

Tarihi Dokuyu Korumak ve Modern Dokuya Uyum Sağlamak

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa bir tarih şehridir. Tarihin ayağa kalkmasında ise Osmangazi Belediyesi öncü bir belediyedir. Irgandı köprüsünün restorasyonu ile başlayan tarihi doku çalışmaları halen devam etmektedir. Modern dokuyu da işlemek için yaptığımız Panorama projesini hayata geçirdik. Aslında bir yandan kentsel dönüşüm projesidir proje. Orada yaptığımız hisar sanal görüntüsünü Bursa’da hayata geçirmeye çalışacağız.

Panorama, Reyhan, Kayhan, Kapalı Çarşı’yı gezip Osmangazi Belediyesi’nin de imzası olan hanlar bölgesine geliyoruz. Oradan Tahtakale Çarşısı’na geçiyoruz. Orada da bir çok dükkanımızı yeniledik ve tekrardan ayağa kaldırdık. Daha sonra hisar bölgesine geçiyoruz. Burada büyük bir çalışma başlatacağız. Hisar bölgesi bir çok medeniyeti barındırmış bir bölgemiz. Bu bölgeye hak ettiği değeri vermek istiyoruz. Hisar’da doğmuş, büyümüş kişilerle bi toplantı yaptık. Burasını gerçek tarihiyle tekrar ayağa kaldıracağız. Bakanlığımız ile birlikte uygulamaya geçtik.” ifadelerini kullandı.

Depreme Dayanıklı Kentsel Dönüşüm

Başkan Mustafa Dündar,, “Kentsel dönüşüm deyince Osmangazi Belediyesi Soğanlı mahallesinde zemin artı beş kat kentsel dönüşüm başladık. Ticari kaygı gözetmeksizin yüksek binalar yapmamaya çalışıyoruz. Tarihi dokuyu burada da korumaya çalışıyoruz. Hamitler, Güneştepe, Panayır ve Demirtaş bölgeleri kendini yenileyen bölgeler oldu. Buraya binlerce oturma izni verdik. Bu ne demektir. Depreme hazırlık demektir. Yeni oturma izni alan kişilerin sağlam bina, depreme uygun bina yapması zorunludur. Yüzüne bakılmayan Panayır şimdi cazibe merkezi oldu.” şeklinde konuştu.

Spor Yatırımlarıyla Bursa’yı Sporun Merkezi Yapmak

Başkan Dündar, “Atletizm salonu, Türkiye’nin en güzel projesi dedik. Türkiye’de en büyük atletizm ile ilgili kapalı spor salonu. Biz bunu yaptık ve bakanlığa devrettik. Devretmemizin sebebi ise uluslarası bir merkez haline gelmesi. İlçe belediyesi bunu yapamaz. Ancak bakanlık çalışmasıyla bu yapılıyor ve şu an orada sporcular yetişiyor. Bu Osmangazi’nin yaptığı bir eserdir.” dedi.

Osmangazi Meydanı Halkın Talebiyle Yapıldı

Dündar, “Osmangazi meydanı ise halkın isteği üzerine yapıldı. Kent Meydanı halk için bir vizyon olmuş zaten. Bizzat halka sorarak yapıldı. Burada ne istiyorsunuz dedik. Meydan ve otopark istiyoruz dediler. Oradaki binaların satın alınıp kamulaştırılması 3 milyar TL’yi aşmıştır. Oraya 2000 araçlık bir otopark inşa ettik.” diye konuştu.