DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Başkan Dündar, Bursa Anadolu Erkek Lisesi’ni ziyaret etti

Başkan Dündar, Bursa Anadolu Erkek Lisesi’ni ziyaret etti
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Anadolu Erkek Lisesi’ni ziyaret etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarih şehri Bursa’nın 3 kıtaya yayılan cihan imparatorluğunun çıkış yeri olduğuna dikkat çekerek, “Böyle manevi bir şehirde yaşamak, görev yapmak, öğrenim görmek büyük nimet.” ifadelerini kullandı.

Başkan Dündar, Türkiye’nin en eski okullarından biri olan Bursa Anadolu Erkek Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. 1883 yılında ‘Bursa Sultanî Mektebi’ olarak kurulan tarihi okulun ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Dündar, “Bursa Erkek Lisesi, Bursa’nın hatta Türkiye’nin en eski okullarından biri. Bu okulumuzun ayrı bir havası, ayrı bir ruhu var. Bugüne kadar birçok önemli şahsiyet bu okulda yetişti. Bu okulda okumak, bir ayrıcalıktır. Aynı zamanda güçlü ve tecrübeli bir eğitim kadrosuna sahip başarılı bir okul. Böylesine önemli imkânlardan en iyi şekilde faydalanın. Önce kendimiz, sonra toplum için faydalı olmaya çalışalım. Sizler sayesinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Sizlere güveniyoruz. Sadece diploma almak önemli değil, iyi bir insan da önemli. Bu büyük aile içinde kendinizi en iyi şekilde yetiştirip, hedefe ulaşacaksınız. Şimdi neyi öğrenirseniz hayat boyunca en büyük sermayeniz olacak. Buradaki öğrendikleriniz ömür boyu karşınıza çıkacak.” diye konuştu. 

İyi insan olmak için iyi bir eğitim almanın önemine değinen Başkan Dündar, “Bu okulun bir ruhu var, şehrimizin manevi bir havası var. Çok iyi bir okuldasınız, iyi bir şehirdesiniz. Cihan imparatorluğunu kurup üç kıtaya yayılan bir şehirde yaşıyoruz. Okuduğunu okul, yürüdüğünüz cadde ve sokaklar derin bir tarihin izlerini taşıyor. Bu bilinçle davranıp kendinizi en iyi şekilde yetiştirebilirsiniz.” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal ile birlikte tarihi lisedeki sınıfları gezerek öğrencilere yardımcı kitap seti hediye etti.