DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Başkan Dündar, Tacikistan’da kardeş şehirlerle bir araya geldi

Başkan Dündar, Tacikistan’da kardeş şehirlerle bir araya geldi
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçtiğimiz yıl kardeş belediye oldukları Tacikistan’ın Dangara Belediyesi’ne iade-i ziyarette bulundu.

Osmangazi Belediyesi, Bursa’ya değer katan hizmetlerinin yanı sıra gönül coğrafyası ile de işbirliğini sürdürüyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uluslararası Duşanbe Yatırım Forumu’na katılmak için gittiği Tacikistan’da geçtiğimiz yıl kardeş şehir protokolü imzalanan Dangara Belediyesi’ne iade-i ziyarette bulundu. Başkan Dündar, Tacikistan Khatlon bölgesinin en büyük şehri ve en önemli sanayi kolu tekstil sektörü olan Dangara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Dangara Belediye Başkanı Islomiddin Rahmon tarafından karşılanan Başkan Dündar, program kapsamında NORAK Barajı, HPP elektrik üretim tesisleri, Dangara Sinsilu pamuk fabrikası, deri işleme fabrikalarını ziyaret etti. Dangara pamuk tarlasında pamuk hasadını yerinde inceledi. Dangara Serbest Ekonomik Bölgesi’nde yabancı yatırımcılarla toplantı gerçekleştiren Başkan Dündar, iki ülke arasındaki ticaret hacminde pamuk üretiminin önemine değindi. Tacikistan pazarında Türk tekstilinin kalite açısından çok üst seviyede olduğu ifade eden Dündar, bu nedenle Türk şirketlerinin bu ülkedeki rekabet avantajının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Dangara Belediye Başkanı Islomiddin Rahmon da Dangara’nın Khatlon bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Sanayimiz tekstil ağırlıklı ve Bursa’nın da tekstil konusunda gelişmiş bir sanayi altyapısına sahip olduğunu biliyoruz. Karşılıklı ticari ilişkilerimizi geliştirmek için, iş dünyasının yapacağı yatırımlara her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle, vizelerin de kaldırılması ile iki ülke arasındaki, sosyal, kültürel ve ticari anlamda ilişkilerin hızla gelişeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Dangara ziyareti sonrasında Baljivon kentine geçen Başkan Dündar, burada Belediye Başkanı Bakhtiyor Safarzoda ile şehir müzesini ziyaret etti. Başkan Dündar, ardından Khovaling ilçesinde Belediye Başkanı Mirzozoda Burhon ile bir araya geldi.

Başkan Dündar, Tacikistan temasları kapsamında Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Uğur Acar ve TİKA Koordinatörü İbrahim Ethem Ünal’a tarafından ağırlandı.