Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
32°C
Cuma Açık
32°C

Başkan Erkan Aydın, “Şikayet Etmeye Değil Çözüm Bulmaya Geldik”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın basınla ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

Başkan Erkan Aydın, “Şikayet Etmeye Değil Çözüm Bulmaya Geldik”
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi. Osmangazi Meydanı’nda yapılan toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve basın mensupları katılım sağladı.

HALK LOKANTASI AÇILIYOR

Konuşmalarına bulunulan alanın Halk Lokantası olacağına değinen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Osmangazi Meydanı’nda bulunan ve şu anda da içinde bulunduğumuz mekan Halk Lokantası olarak hizmet vereceğimiz bir yer. Haziranın ilk haftası gibi açmayı planlıyoruz. 4 çeşit yemeği 80 TL’den vermek istiyoruz. 11-15 saatleri arasında hizmet verecek lokantamız. Biz tabi burayı hazır bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biraz hazıra konmuş gibi olduk ama devlette hizmet esastır. Bir soru daha geliyor. İstanbul’da 40₺ sizde neden 80₺ diye. Bizim bütçemiz bunu kurtarıyor. Zarar etmememiz için en uygun fiyat bu oluyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinliklerden bahseden Aydın, “Mazbatayı aldığımızdan beri 50 gün geçti. 4 Nisan akşam üstü saat 18.00 gibi BUSKİ binasında mazbatayı aldık. Fetih şenlikleri kapsamında birtakım etkinlikler düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilk defa Demirtaş bölgesinde kutladık. Halkımız büyük bir ilgi gösterdi ve yoğun katılım gerçekleşti. 19 Mayıs kutlamalarını Osmangazi Meydanı’nda yaptık. Çeşitli etkinliklerimiz oldu burada. Basketbol oynadık. PinPon oynadık. Gençlerimizle beraber vakit geçirdik. Gün sonunda ise Haluk Levent konserine büyük bir katılım gerçekleşti. Ancak tabi oradan güzel bir mesaj da verdik. Filistin’de Gazze’de çocuklar katledilirken bizim sessiz kalmamız mümkün değildi. 1 dakikalık saygı duruşu yaptık.” dedi.

YENİ KREŞ VE GENÇ KAFE GELİYOR

Yapılan ve yakın zamanda yapmayı hedeflediği projelere değinen Başkan Aydın, “Projelerimizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çirişhane Spor Lokoli’nin temelini attık. Pazartesi günü ise kreşimizin temelini Hamitler’de atacağız. 80 kişilik bir kreş planlıyoruz. Daha sonra da 7-8 tane kreşin planını yaptık. Bunlar hayırseverler tarafından yapılıyor. Belediye kasamızdan herhangi bir ücret almıyoruz. Ardından burada bulunan Halk Lokantası’nı açacağız. Genç kafeyi hayata geçireceğiz. Diğer kafelerde 100 TL olan kahveyi burada 20 TL gibi ücrete satmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz burada ders çalışabilecek ve akşamları da ücretsiz çorba ikramı vereceğiz. Kadınlara 300 metrekarelik bir jimnastik alanı açacağız. Obaziteyle mücadeleye karşı bu çalışmaya başladık. Gayet ferah ve güzel bir spor salonunu halka kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Aydın, “Çağrı Merkezi’mize geri dönüş hızımız şu an 10 saniye gibi bir süre. Bize ulaşmak isteyen halkımıza hızlı bir şekilde cevap vermeye ve sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE ÇOCUKLAR EĞLENECEK

Eğitime ve sanata önem vereceklerini belirten Erkan Aydın, “Okullar kapandıktan sonra Gezici Kütüphane projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Çeşitli etkinlikler, şarkılar, hikayeleri barındıracak bu proje ile çocuklarımızın keyifli bir zaman geçirmesini sağlayacağız.

Eylül ayında planladığımız Bursa Düşün dergisini hayata geçirmek istiyoruz. Sadece inşaat ve projelerle uğraşmayıp, Bursa’nın tarihi ve kültürel özelliklerini de bu dergiyle vatandaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

DEPREM ÜZÜCÜ BİR GERÇEK

Depreme de vurgu yapan Başkan Aydın, “Tabi üzücü bir gerçeğimiz var. Deprem. Yaptığımız toplantılarda yeni keşfedilen Kayapa-Yenişehir fay hattının Bursa için bir tehlike olduğunu görüyoruz. İki dağın arasında kalan Bursa ovası burada yaşanacak depremin şiddetinin de arttıracağı tahmin ediliyor. Bunlarla ilgili çalışıyoruz. Depremden sonra toplanma alanı, konteynır alanlarını planlamaya çalışıyoruz. Bursa deprem kuşağında. Ovaya doğru kaçak yapıyı engellememiz gerekiyor. Düzensiz göçün getirdiği çarpık kentleşme büyük bir felakete yol açabilir. Buradan vatandaşlarıma sesleniyorum. Ne olacak demeyin. Çocuğunuzun geleceğini düşünün. Çünkü bunlar hiç bir denetim yapılmadan yapılıyor. Biz kaçak yapıyla her zaman müdahale edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETE DEĞİL ÇÖZÜM BULMAYA GELDİK

Sözlerinin sonunda Başkan Erkan Aydın, “İlk başladığımız günden bir yana hiçbir şekilde şikayet etmedik. Sorunlara çözüm aradık. Çözüm bulmaya da devam edeceğiz. Halkımız bizi buraya şikayet edelim diye getirmedi. Hizmet edelim diye getirdi. Biz de hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Program soru cevap bölümüyle devam etti.