DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

BAŞKAN KANAR’DAN 101. YIL MESAJI

BAŞKAN KANAR’DAN 101. YIL MESAJI

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunun 101. Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Kanar, ”Mustafakemalpaşa ilçemizin kurtuluşun 101. Yıl dönümü. 14 Eylül tarihinin Türkiye üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlerin ve onun şımarık işbirlikçilerinin hayal kırıklığına uğradığı önemli bir gün.14 Eylül günü 33. Süvari alayının 7. Bölük komutanı Sabri bey’ in komutasındaki Türk askeri ilçemize geldiğinde sokaklar caddeler bayram havası içinde “devlet zamanımızı” kutlamıştır. Bu aziz millet için “devlet zamanı” demek; hürriyet demektir, özgürlük demektir, ezan demek, bayrak demektir. Bu zaferlerin baş mimarı olan, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizim için ayrı bir yeri vardır.14 Eylül’den 100 gün sonra 24 Aralık 1922 günü bu şehrin adı “Mustafakemalpaşa” olarak değiştirilmiştir. Mustafakemalpaşa ilçesi, tarih boyunca birçok zorluğa ve sıkıntıya karşı direnç göstermiş, gelişmiş ve büyümüş bir ilçedir. Ülkemizin ve Mustafakemalpaşa’mızın kurtuluşu için mücadele eden başta Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şühedamızı ve gazilerimizi hürmetle yâd ediyorum. ‘dedi.