DOLAR
32,2655
EURO
35,0977
ALTIN
2.467,24
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

Batur: İsrail-Filistin Savaşı’nda Türkiye’nin Rolü Belirsiz

Batur: İsrail-Filistin Savaşı’nda Türkiye’nin Rolü Belirsiz
A+
A-

Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, düzenlediği basın toplantısında İsrail-Filistin savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Batur, savaşın bir an önce sona ermesi için Türkiye’nin çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Batur, “Ortadoğu’da savaş durumu sadece İsrail-Filistin alanını değil bütün dünyayı, terör eylemleri ve yıpratma/bölme politikaları ile olumsuz şekilde etkilemektedir. Türkiye olarak bu son Hamas-İsrail savaşında tarafların Cenevre konvansiyonuna uygun hareket etmeleri için çaba sarf etmeliyiz. Ayrıca, savaşın bölge güçleri ve dış güçler tarafından Türkiye’ye emrivakiler yapılacak şekilde istismar edilmesini engellemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Batur, Türkiye’nin Suriyeli-Afgan siyasi gösterilerini de engellemesi gerektiğini belirterek, “Olayların kontrol dışına çıkma potansiyeli göz önünde tutularak özellikle İdlib’ten Türkiye’ye bir yeni göç akımına karşı en sert önlemler kararlılıkla alınmalıdır.” dedi.

Batur, SİHA’nın düşürülmesinin Türkiye-ABD ilişkilerini zedelediğini belirterek, “AKP hükümeti olarak, bu konuda bir NOTA vermeyi düşünmüyor musunuz? Bu soruların cevapların Türk halkına en kısa sürede vermenizi istiyoruz. SİZ ORADA YÜCE TÜRK MİLLETİNİN ŞEREFİNİ TEMSİL ETMEKTESİNİZ. YETER ARTIK, BUNADA UYGUN DAVRANIN!” diye konuştu.