DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

BBP Lideri Destici: Gazze’de yaşananlar soykırımdır

BBP Lideri Destici: Gazze’de yaşananlar soykırımdır
A+
A-

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze’de yaşananları soykırım olarak nitelendirerek, İslam dünyasının birlik olup bu zulme karşı durması gerektiğini söyledi.

Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze hükümetinin terörist İsrail saldırılarında ölen sivillerin sayısının 16 bin 248 olduğunu açıklamasına dikkat çeken Destici, “İslam dünyasının birlik olması lazım. Bu birliğini bu zulme ve katliamlara karşı bir kalkan, yaptırım aracı olarak caydırıcı bir güç olarak kullanması lazım” dedi.

Destici, ABD’nin, İsrail’e tam destek vererek soykırıma suç ortağı olduğunu belirterek, “Uluslararası kuruluşlar, batılı ülkeler ise ya destek oldu ya da sessiz kaldılar” diye konuştu.

Destici, Türkiye’nin garantörlük dahil olmak üzere bölgede barışın sağlanması için sorumluluk almaya hazır olduğunu belirterek, “Türkiye, bu hususta üzerine düşeni hep yapmaya hazır olduğunu söylemiş ama maalesef karşılık bulamamıştır” dedi.

Emeklilere ve asgari ücretlilere çağrı

Destici, emeklilerin ve asgari ücretlilerin mağduriyetinin süratle giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Temmuz ayında yapılan haksızlık ‘o zaman düzeltilsin, ocak ayı beklenmesin’ dedik ama maalesef ocak ayı beklendi. En azından ocak ayında hakkaniyetli bir artış yapılsın. Temmuz ayında alamadıkları yüzde 25 mutlaka ocak ayı zammının üzerine eklenmelidir. Bu şekilde en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyelerine getirilmelidir.

Asgari ücretlilerimiz ile ilgili yine söyledik. Enflasyon artı bir refah payı verilmelidir. Asgari ücret enflasyonun yüzde 60-70 arası sürdüğü bir dönemde yılda bir kez tespit kararı alınırsa, burada asgari ücretli mağdur edilmiş olur. Bundan dolayıdır ki, enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda iki kez yani ocak ve temmuz ayında tespit edilmeye devam edilmelidir.

Pandeminin, sonrasında savaşların etkisiyle yükselen enflasyon dünyanın her yerinde ve her döneminde olduğu gibi en çok, ücretlileri ve alt gelir gruplarını etkiliyor. Zamlar ve asgari ücret belirlenirken; enflasyon, hayat pahalılığı, dolayısıyla asgari geçim endeksi belirleyici olmalıdır. Tıpkı asgari ücret gibi bir asgari hane geçim rakamı belirlenmelidir. Kriz dönemlerinde yatırımlarda kısıtlamaya gidilmelidir ve vatandaşlarımız krizin olumsuz etkilerinden korunmalıdır.”

Yerel seçim hazırlıkları sürüyor

Destici, 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

BBP’nin 81 ilde, 922 ilçede ve 390 belde de bin 392 belediye ve bunlara bağlı belediye meclis üyelikleri, il genel meclis üyeliklerinin tamamında aday çıkarma gücüne ve kudretine sahip olduğunu belirten Destici, “Teşkilat gücüne de üye sayısına da sahiptir. Büyük Birlik Partisi olarak bütün hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Destici, partiye belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği noktasında müracaatların devam ettiğini belirterek, “Aralık ayının 18’ine kadar da devam edeceğini açıklamıştık. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz toplantı ile Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlerle ilgili başlangıcımızı yapmış olacağız” dedi.