DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bebek Çocuk Sektöründe En Çok Harcama Yenidoğan Grubunda Yapılıyor

BAGİDER Başkanı Tunç Karaaslan, Türkiye’de ailelerin çocukları için aylık ortalama 40-60 dolar, yılda ise 480-700 dolar civarında harcama yaptıklarını açıkladı. Türkiye’de her yıl 1,3 milyon bebek dünyaya geldiğine dikkat çeken Karaaslan, 2 milyar dolar iş hacmine sahip sektörde; yatak, mobilya, bebek arabası gibi büyük harcamaların ilk aylarda yapıldığını, bu nedenle en çok harcamanın yenidoğan grubunda olduğunu söyledi.

Dört saatlik uçuş ile dünya nüfusunun yüzde 40’ına ulaşabilecek mesafede konumlanan Türkiye; genç nüfusu, üretim kapasitesi, ürün kalitesi, düşük maliyet, hızlı teslimat gibi öne çıkan kabiliyetleri ile hem üretici hem de tüketici olarak anne, bebek, çocuk sektöründe dikkat çeken pazarlar arasında yer alıyor. 2 milyar dolar iş hacmine sahip sektör, her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüyor.

Türkiye’de AB normlarıyla eşit standartta üretim yapılıyor

Çocukların sağlıklarını korumada ve güvenliklerini sağlamada sektörlerine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden BAGİDER Başkanı Tunç Karaaslan, Türkiye’de AB normlarıyla eşit standartta üretim yapıldığını belirtti ve ebeveynleri merdiven altı ürünlere karşı dikkatli olmaya davet etti. Bebek sektörünün diğer sektörlere göre pandemiden daha az etkilendiğini ifade eden Karaaslan, “Bu dönemde sağlıklı ve güvenilir ürünlerin kullanımını daha da önem kazandı” dedi.

Fuarların önemini ve değerini pandemi döneminde daha da iyi anladık

Son dönemde özellikle perakende satışlarda e-ticaretin arttığını ve sektör adına bunun olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Tunç Karaaslan, “Bebek ve çocuklarımızı korumak adına aldığımız sorumluluk büyük. Bu nedenle firmalarımız üretici veya distribütör firma ile bir araya gelerek ürünleri görmek, dokunmak, incelemek ve kalite standartlarına uygunluğundan emin olmak istiyor. Fuarların önemini ve değerini pandemi döneminde daha da iyi anladık. BAGİDER olarak, 13-16 Ocak 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CBME Türkiye 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’na hazırlanıyoruz. Bölgenin en güçlü bebek çocuk ürünleri fuarı olan CBME Türkiye, bu alanda dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan CBME China, CBME India, CBME Indonesia gibi çok önemli bir portföyün, çok önemli yapıtaşlarından biri. CBME Türkiye ile yeni yılda yeni işbirliklerine imza atacağımıza ve sektörümüzün kazanacağı ivme ile ülke ekonomisine katkımızın artacağına inanıyorum” dedi.

CBME Türkiye, katılımcı firma çeşitliliği ve nitelikli ziyaretçisi ile öne çıkıyor

CBME Türkiye ve İstanbul Kids Fashion Fuar Direktörü Hatice Dinçer

CBME Türkiye’nin ağırlıklı olarak hedef Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Rusya-BDT bölgelerindeki büyük pazar potansiyelinden yararlanmak isteyen üretici firmalar için önemli ortak buluşma noktası konumunda yer aldığını belirten CBME Türkiye ve İstanbul Kids Fashion Fuar Direktörü Hatice Dinçer, “CBME Türkiye, sektörün her yıl beklediği ve geniş katılımla yer aldığı bölgenin en güçlü bebek çocuk fuarı. 30 yıldır kesintisiz devam eden ve bu alanda çok önemli ve

katma değerli deneyime sahip bir fuarız. Katılımcı firma çeşitliliğimiz ve nitelikli ziyaretçilerimiz ile öne çıkıyoruz ve tüm paydaşlarımıza ticaretlerini ve potansiyellerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunuyoruz. Ekonomilerin iyileştirilmesinde fuarların büyük rol üstleneceğine olan inancımız tam. Sektöre desteğimiz bu dönemde artarak devam edecek ve el birliği yaparak bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

CBME Türkiye 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, 13-16 Ocak 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Fuarda, ‘Bebek Çocuk Taşıma ve Güvenlik Araç Gereçleri’, ‘Bebek Bakımı ve Beslenmesi’, ‘Oyuncak ve Bisiklet’, ‘Yenidoğan ve Bebek Giyim’, ‘Çocuk ve Genç Giyim’, ‘Abiye Giyim’, ‘Pijama, Çorap, Çamaşır ve Aksesuar’ ve ‘Mobilya ve Ev Tekstili Ürünleri’ kategorilerinde firmalar yer alacak.

Informa Markets hakkında:

Informa Markets farklı endüstri ve uzmanlaşmış pazarların ticari faaliyetlerini yürütmelerini, yenilikçi girişimlerde bulunmalarını ve büyümelerini destekleyen platformlar geliştirmektedir. Portföyü; aralarında Sağlık Hizmetleri ve İlaç Ürünleri, Altyapı, İnşaat ve Emlak, Moda ve Hazır Giyim, Turizm, Yiyecek ve İçecek ve Sağlık ve Beslenme sektörlerinin de bulunduğu çeşitli pazarlarda 550 uluslararası B2B organizasyon ve markadan oluşmaktadır. Geliştirdiği yüz yüze fuarlar, uzmanlaşmış dijital içerikler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri vasıtası ile tüm dünyadaki iş ortaklarına birbirleri ile etkileşime geçme, tecrübe kazanma ve yeni iş fırsatlarını değerlendirme fırsatları sunmaktadır. Dünyanın önde gelen fuar organizasyon firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış sektörleri canlandırıyor, onlara yeni iş fırsatları sağlıyor ve yılın 365 günü büyümelerini mümkün kılmaktadır.