DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Bitkisel ürünler obezite tedavisinde tehlikeli olabilir

Bitkisel ürünler obezite tedavisinde tehlikeli olabilir
A+
A-

Obezite tedavisinde bitkisel ürünler yan etkileri nedeniyle tehlikeli olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre obezite, günümüzde en yaygın görülen kronik hastalıklardan biri haline geldi. Obezite, kalp hastalığı, diyabet, felç ve bazı kanser türleri gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Obezite tedavisinde kullanılan bitkisel ürünlerin yan etkilerinin tam olarak bilinmediğini belirten uzmanlar, bu ürünlerin karaciğer yetmezliği gibi ölümcül sonuçlara yol açabileceğini vurguluyor.

Bitkisel ürünler tıbbi incelemeden geçmiyor

Bitkisel ürünlerin genellikle tıbbi incelemeden geçmediğini belirten uzmanlar, bu ürünlerin tedavi dozunun da belirlenmediğini ifade ediyor. Bu nedenle bitkisel ürünlerin yan etkilerinin de tam olarak bilinmediğini belirten uzmanlar, bu ürünlerin karaciğer yetmezliği gibi ölümcül sonuçlara yol açabileceğini vurguluyor.

Yaşam tarzı değişikliği şart

Obezitede öncelikle yapılması gereken şeyin yaşam tarzı değişikliği olduğunu belirten uzmanlar, diyet ve egzersizin mutlaka bir yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini vurguluyor. Diyet ve egzersizin düzenli olarak yapılmaması durumunda, hangi tedavi uygulanırsa uygulansın, kilonun geri alınabileceğini belirten uzmanlar, bu nedenle yaşam tarzı değişikliğinin şart olduğunu ifade ediyor.