DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
13°C
Bursa
13°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
yildirimwebbanner

BORÇELİK TEKNİK AKADEMİ DÜNYANIN İLK SANAL VİNÇ EĞİTİMİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BORÇELİK TEKNİK AKADEMİ DÜNYANIN İLK SANAL VİNÇ EĞİTİMİNİ HAYATA GEÇİRDİ
A+
A-

Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik’in, nitelikli iş gücünü artırmaya yönelik hayata geçirdiği Borçelik Teknik Akademi (BTA) dünyada ilk kez sanal gerçeklik kullanarak vinç simülatörü geliştirdi. 

BTA, vinç simülatörü eğitimi ile günümüzde çelik dahil olmak üzere pek çok sektörde hayati öneme sahip vinçlerin en güvenli şekilde kullanılmasına destek olmayı hedefliyor. Henüz vinç operatörü okulunun bulunmadığı ülkemizde çok önemli ve kritik bir ihtiyaca cevap veriyor. 

Gelenekselliği aşan güvenli eğitim 

Vinç operatörlüğünün iş sürekliliğinin, iş sağlığı ve güvenlik gibi farklı kriterlerin gözetilerek gerçekleştirilmesi gereken bir uzmanlık olduğunu belirten Borçelik AR-GE, Bilgi Teknolojileri, Dijital Dönüşüm, Yönetim Sistemleri’nden sorumlu İcra Kurulu Üyesi Mustafa Ayhan, BTA’nın sunduğu yenilikçi yaklaşımın, bu alanda yetkin çalışanların yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Ayhan sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Vinç operatörü olmak isteyen adayların işe alım süreçleri oldukça uzun bir dönemi kapsıyor. Yeni bir vinç operatörünün vinçleri tek başına kullanması için iş başında eğitim alması 6 ile 8 ay arasında sürüyor. Bu süreç aynı zamanda iş güvenliği açısından riskler taşıyor. Sunmaya başladığımız vinç simülatörü eğitimi, vinç kaynaklı sorunların ortadan kalkmasını amaçlarken, eğitim sürecini çok daha güvenli hale getiriyor. Adaylar, eğitim sürecinde sanal olarak kurguladığımız ve geleneksel eğitim yöntemlerinde ele alınmayan 100’den fazla senaryo ile karşı karşıya gelerek benzersiz bir öğrenim süreci geçiriyor.”

İş süreçlerinde verimlilik artışı 

Operatörlerin vinç kullanım yetkinliğini artırmanın yanı sıra iş yapma hızına ve üretkenliğe odaklanan eğitimlerin ilk aşaması güvenli hareketlerin anlatıldığı e-öğrenme ile başlıyor. Bu sürecin ardından seviyeleri test ile belirlenen adaylar, sanal gerçeklik teknolojisini kullanan simülatör ile gerçeğe çok yakın bir fabrika ortamı ve gerçekçi bir vinç ekipmanıyla eğitim almaya başlıyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ile adayların iş sağlığı ve güvenliği içerisinde yetkinliklerini artıran eğitimler, katılımcıların sınav performansı, süre ve hatasızlık bazında kıyaslamalarını da gerçekleştiriyor.  

BTA’nın, ileri teknoloji kullanarak yetkinliği yüksek vinç operatörleri yetiştirmeye olanak tanıyan ve bu alanda yeni bir dönemi başlatan eğitimi hakkında bilgi http://www.borcelikteknikakademi.com/ sitesinden öğrenilebiliyor. 

Bu kapanacak 20 saniye