DOLAR
32,3616
EURO
34,7526
ALTIN
2.407,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ortak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını belirterek, “Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin takvimi ile ilgili ise, “Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Görüşmelerinde Sosyal Diyalog Ön Planda

Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını duyuran Bakan Işıkhan, bu görüşmelerde sosyal diyalog ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözetmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Işıkhan, “Asgari ücret, çalışanlarımızın ve ailelerinin geçimlerini sağlayan önemli bir unsur. Bu nedenle, görüşmeleri sosyal diyalog ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek yürütmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, işçi, işveren ve hükümeti temsil eden tarafların bir araya gelerek, karşılıklı anlayış ve uzlaşma ile bir karara varacaklarına inanıyorum” dedi.

Çalışan Emeklilere 5 Bin Liralık İkramiye En Kısa Sürede

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin de TBMM tarafından kabul edilmesi halinde en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, “Bu düzenlemeyle, hem emeklilerimize hem de ekonomimize önemli bir katkı sunacağımıza inanıyoruz. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz de bu düzenlemeden yararlanacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak” ifadelerini kullandı.