DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Bu yol yardım, engelsiz yaşam için

Bu yol yardım, engelsiz yaşam için
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal yaşamda daha aktif rol alabilmeleri için çeşitli projeler yürütüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Sürekli Engelsiz Yol Yardım Hizmetleri (SEYYAH) projesi ile engelli vatandaşların tekerlekli sandalyelerinin tamir ve bakımı evlerinde yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, SEYYAH projesi kapsamında bugüne kadar 3 bini aşkın engelli aracının tamir ve bakımını gerçekleştirdi. Son olarak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nden alınan arızalı 2 akülü tekerlekli sandalye, tamiri yapıldıktan sonra derneğe teslim edildi.

Arızalı tekerlekli sandalyeler, SEYYAH ekipleri tarafından dernek binasından alınarak Merinos’taki atölyeye götürüldü. Burada yapılan kontrollerin ardından arızalar tespit edildi ve araçlar tamir edildi. Tamir ve bakımı yapılan araçlar, yine ekipler tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne götürülerek Dernek Başkanı Adem Erdem’e teslim edildi.

Derneğin tüm ihtiyaçları ve talepleri noktasında Büyükşehir Belediyesi’nden sürekli destek aldıklarını belirten Dernek Başkanı Adem Erdem, “Arızalı akülü tekerlekli sandalyelerimiz de hemen tamir edilip, getirildi. Ben destekleri için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.