DOLAR
32,1994
EURO
34,9720
ALTIN
2.506,71
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

BUMİAD’den Cumhuriyet’e değer katanlara ödül

BUMİAD’den Cumhuriyet’e değer katanlara ödül
A+
A-

BUMİAD, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel ödül töreni düzenleyecek.

ESRA CAN- TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD), Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak bu yılki Cumhuriyet Ödüllerini Prof. Dr. Celal Şengör, Avrupa Şampiyonu ve Dünya Kupası Sahibi Filenin Sultanları ile Coşkunöz Eğitim Vakfı’na verecek.

BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş, düzenlediği basın toplantısında ödüle layık görülen isimleri açıkladı. Gümüş, ödüllerin Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelmesi dolayısıyla daha da önem kazandığını belirterek, “Bu yıl da ödül sürecimiz her alanda Cumhuriyete katkı koyan isimlerin belirlenmesi ile başladı. En çok oy alan adaylar arasından geçmiş dönem BUMİAD Başkanlarımız İlker Özaslan, Mehmet Orhan Efe, Şaban Bozdemir ve mevcut yönetim kurulumuzun bulunduğu seçici kurulumuz Cumhuriyet Ödülleri ve Eğitime Katkı ödülleri kapsamında en az bir yerel olamak üzere adaylar belirleniyor ve seçici kurulumuz ödüle layık görülenlerle temasa geçiyor” dedi.

BUMİAD’in bu yılki Cumhuriyet Ödülleri, Prof. Dr. Celal Şengör, Filenin Sultanları ve Coşkunöz Eğitim Vakfı‘na verilecek.

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli bilim insanları arasında yer alıyor. Jeoloji alanında yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan Şengör, aynı zamanda güçlü ve özgün kişiliğiyle de dikkat çekiyor.

Filenin Sultanları ise 2022-2023 sezonunda Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kupası’nı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Voleybol Bayanlar Milli Takımımız, bu başarılarıyla Türk spor tarihine altın harflerle adını yazdırdı.

Coşkunöz Eğitim Vakfı, Bursa’da eğitim alanında önemli çalışmalar yürütüyor. Vakıf, öğrencilere burs, eğitim desteği ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile katkı sağlıyor.

BUMİAD’in Cumhuriyet Ödülleri, 27 Ekim Cuma akşamı düzenlenecek olan törende sahiplerine takdim edilecek.