Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Bursa Büyükşehir Belediyesi istihdamı artırmak için çalışıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi istihdamı artırmak için çalışıyor
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İstihdam Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, istihdamın önemine vurgu yaparak, gençlerin kariyer planlarını çağın gereklerine göre yapmaları gerektiğini söyledi.

Aktaş, teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde, gençlerin meslek seçimi yaparken geleceğin trendlerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirterek, “Uzay ve havacılık, yüksek teknoloji gibi alanlara yönelmek, gençlerin iş bulma şansını artıracaktır. Eskiden bankalarda çok sayıda memur vardı. Artık bankacılık işlemleri akıllı telefonlarla yapılabiliyor. Bu nedenle bankalar sürekli personel azaltıyor. Değişim kaçınılmaz ve bizim bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor” dedi.

Kadın istihdamının da önemli bir konu olduğunu vurgulayan Aktaş, Bursa’da kadın istihdamını artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda, kadın kooperatiflerine destek verdiklerini, mesleki eğitim kursları düzenlediklerini ve kadınlara girişimcilik eğitimleri verdiklerini söyledi.

Kırsal kalkınmada da istihdam olanaklarını artırmaya çalıştıklarını ifade eden Aktaş, tarımsal üretimi desteklemek için çiftçilere makine, ekipman ve tohum desteği verdiklerini, ayrıca kırsalda istihdam sağlayacak projeler geliştirdiklerini söyledi.