DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bursa, dünyanın dört bir yanından sanatçılara ilham verdi

Bursa, dünyanın dört bir yanından sanatçılara ilham verdi

8 ülkeden 20 sanatçının Bursa’yı resmettiği eserler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sergileniyor.

ESRA CANBursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Ressamların Fırçasından Bursa Resim Sergisi’, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda açıldı.

Serginin açılışında konuşan serginin küratörü ressam Aynur Mahmudova Kaplan, serginin önemine vurgu yaparak, “Bugün 8 ülkeden çok değerli sanatçılarımızla başta ressamları olmak üzere bir hafta boyunca sizlere bitmiş resimlerden oluşan bir sergi değil, bizzat resimleri yerinde yaparak sergileyelim istedik. Ve bir hafta boyunca sanatçılarımız güzel Bursa’yı adım adım dolaşarak ve etkileşimlerini atölye çalışmamızla biraz önce sayfamızda görmüş olduğunuz kendi yorumlarıyla yansıttılar. Neden bunu yapıyor sanatçılar? Biliyorsunuz ki geçmişten günümüze güzel Bursa’ya İtalyanlar, Fransızlar birçok ülkeden sanatçılar geldi. Ve onların eserleri bugün hala bizim koleksiyonerler aracılığıyla ülkemizde dolaşıyor ve biz güzel Bursa’nın grafiklerinde yüzyıllardır bu eserleri izliyoruz. Aynen bu şekilde bu çağdaş sanatçıların yaptığı eserler de geleceğe kalacaktır” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, serginin Bursa’nın kültürel zenginliğini yansıttığını belirterek, “Kıymetli çocuklar şunu biliniz ki biz Cumhuriyet döneminin en önemli mimarlarından bir tanesi olan ressam Şefik Bursa’nın hemşehrileriyiz. Şefik Bursalı dönemin çok önemli bir ressamıydı. Allah nasip kısmet ederse 29 Ekim’de malumunuz bu sene Cumhuriyet’in 100. yılı, çok ciddi etkinlikler yapacağız. O etkinliklerimizden bir tanesi de Mimar Şefik Bursalı Cumhuriyet sergimiz olacak. Az önce aslında gezerken Aynur hocam bize çok güzel bir hedef gösterdi. İkincisi, üçüncüsünü gerçekleştirerek aslında bunu bir yere taşımak lazım. Bursa gibi, bir şehre vizyon katacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.