DOLAR
32,2904
EURO
34,7413
ALTIN
2.396,24
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
19°C

BURSA ERKEK LİSESİ MEZUNLARI VE GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ BULUŞMALARI

A+
A-

Bazı okullar vardır ki onlar sadece kendi mezunları için değil şehirleri ve hatta ülkeleri için de özel ve kritik değere sahiptirler.

Kritik ve önemli olmaları ise gerek memleketleri gerekse uluslararası arenada isim yapmış, çeşitli alanlarda başarıları ile imzalarını atmış simalara ev sahipliği yapmış olmalarından gelmektedir.Erkek Lisesi de tam bu tanımlamaya uyan okullardan birisi olup Bursa’nın da bu konuda yüz aklarındandır. Tarihsel ardıllığı oldukça uzun olan okul aynı zamanda hem Osmanlı hem de Cumhuriyet dönemini görmüş nadir kıymet ve özelliktedir. Bugün, Sultan Abdülhamit tarafından kurulan ve ilk bilinen ismi ”Bursa Mektebi Sulltanisi” olan Bursa Erkek Lisesi’nde tatlı bir heyecan söz konusuydu. Bugün bu kıymetli okulun geleneksel Pilav Günü’nde yeni-eski mezunlar ve pek çok ünlü sima bir araya gelmiş oldu.

“EĞİTİM TERCİHİMİZ ÖĞRENCİ MERKEZLİDİR” VURGUSU…

Bu özel buluşmada konuşma yapan Okul Müdür Baş Yardımcısı Ali Rıza Turhan, okulun genel ilkelerinden de bahsetmiş oldu. İlkelerini ise,  milli ve manevi değerlere bağlılık, gücünü şanlı mazisinden alan, bilimin önderliğine önem veren,  çağdaş hayata uygunluk ve öğrenci merkezlilik olarak sıralamış oldu.

Bu öze güne ise tanıdık simalardan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski bakanlardan Turhan Tayan ve iş ve spor dünyasının bilinen pek çok ismi de katılım sağlamış oldu.

EN BİLİNEN BURSA ERKEK LİSESİ MEZUNLARI..

Uzun yıllar ve artan başarısı ile pek çok ünlüye ev sahipliği yapmış olan Bursa Erkek Lisesi’nin mezun ünlülerinden birkaçını siz okurlarımıza aşağıda paylaşmış bulunmaktayız:

Sanat Güneşimiz- Zeki MÜREN

Sait Faik ABASIYANIK- ŞAİR

Ata DEMİRER- OYUNCU

Turhah TAYAN- POLİTİKACI

Erdem SAKER- ESKİ BURSA BELEDİYE BAŞKANI

Erdal ÖZYAĞCILAR- SANATÇI ve daha pek çokları..

ETİKETLER: