DOLAR
34,3504
EURO
37,4502
ALTIN
3.028,57
BIST
8.669,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

BURSA MAKİNE SEKTÖRÜNDE UR-GE İLE İHRACATI ARTIRIYOR

<strong>BURSA MAKİNE SEKTÖRÜNDE UR-GE İLE İHRACATI ARTIRIYOR</strong>
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dış ticaret odaklı projelerini tüm hızıyla sürdürüyor. BTSO’nun Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirdiği Makine UR-GE projesi kapsamında sektör temsilcileri, Meksika’da yurt dışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirdi.

 SEKTÖR TEMSİLCİSİNİN YENİ DURAĞI MEKSİKA OLDU

Türkiye’de en fazla Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (UR-GE) yürüten kurumların başında gelen BTSO, proje kapsamında düzenlediği yurt dışı pazarlama faaliyetleriyle üyelerinin küresel pazarda daha etkin rol olmasını hedefliyor. Oda’nın “Bursa, Makine Sektöründe UR-GE İle İhracatı Artırıyor” projesi ile sektör temsilcilerinin yeni durağı Meksika oldu. 20’den fazla UR-GE projesi üyesi firma, Meksika’nın Mexico City şehrinde yurt dışı pazarlama faaliyetine imza attı. Bursalı firmalar, Meksikalı 45 firmadan 60’ı aşkın iş insanı ile işbirliği masasında bir araya geldi. Firmalar bu organizasyonda 100’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

MAKİNE SEKTÖRÜ TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK BİR KONUMDA

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, makine sektörünün Türkiye için stratejik bir konumda olduğunu söyledi. Makine UR-GE üyelerinin küresel pazardan daha fazla pay elde etmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Şener, “UR-GE üyelerimiz Avusturalya’nın ardından Kuzey Amerika’da ülkemiz için en önemli hedef pazarlardan bir tanesi olan Meksika’da önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Firmalarımız için oldukça verimli geçen bu etkinliğin güçlü ticaret fırsatları sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

TİCARET BAKANLIĞINA TEŞEKKÜR

Türkiye’nin makine ihracatının 2022’de önceki yıla göre yüzde 9,6 artışla 25,3 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını ifade eden Cüneyt Şener, şöyle devam etti: “Ülke ekonomimizin lokomotif kenti Bursa, sektörümüzün ihracat performansına ivme kazandıran şehirler arasında. Makine sektöründe faaliyet gösteren UR-GE üyelerimizin de katkılarıyla yeni rekorlara hep birlikte ulaşmayı hedefliyoruz. UR-GE projelerimize desteklerinden dolayı Ticaret Bakanlığımıza da teşekkürlerimizi sunuyorum.”

BTSO MEKSİKA’DA FAALİYET GÖSTEREN FABRİKALARI ZİYARET ETTİ

BTSO’nun Makine UR-GE Üyeleri’nin Meksika’da gerçekleştirdiği ikili iş görüşmeleri organizasyonunda Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, Ticaret Müşavirleri Nur Pınar İnal Çoban ve Zahide Karaca da UR-GE Üyesi firmaları ziyaret etti.

BTSO heyeti ayrıca B2B programının yanı sıra Meksika Makine Distribütörleri Birliği ile sektörde faaliyet gösteren fabrikalara da ziyaret gerçekleştirdi.