DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Sadun Boro, 94’üncü doğum gününde anıldı

Sadun Boro, 94’üncü doğum gününde anıldı
A+
A-

Dünyayı dolaşan ilk Türk amatör denizcisi Sadun Boro, 94’üncü doğum günü Rahmi M. Koç Müzesi’nde anıldı. Türk Bayrağı’nı 10 metrelik Kısmet yelkenlisi ile okyanuslarda dalgalandıran Boro’nun anısına düzenlenen etkinlikte 4’üncü kitabı “Bir Hayalin Peşinde – 1952’de Bir Atlantik Serüveni” de tanıtıldı

Yelkenlisi Kısmet ve eşi Oda Boro ile birlikte 1965-1968 yılları arasında dünya seyahati yaparak amatör denizciliği dünya denizlerine açan Sadun Boro, yazdığı kitaplarla mavi sulara sevgi ve merak uyandırmaya devam ediyor.

Sadun Boro ölmedi, içimizde yaşıyor

Denizciliği ve tavizsiz bir çevreci olarak Türkiye’nin “mavi yeşil cennet” köşelerini koruması ile bilinen Boro, 1 Kasım 1928 yılında dünyaya geldi. 5 Haziran 2015’te 87 yaşında hayatını kaybeden Boro için 94’üncü doğum gününde Rahmi M. Koç Müzesi’nde bir anma etkinliği düzenlendi.

Denizcilik dünyasından pek çok ismin bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmasını emekli Tümamiral Cem Gürdeniz yaptı. Kızı Kısmet Deniz Polat, babasının gelecek nesillere hatıralarını aktardığı kitapların sunumunu Boro’nun torunu Suyla Polat’ın gitar konseri eşliğinde gerçekleştirdi. Daha sonra Dr. Ümit Hamlacıbaşı tarafından “Sadun Boro Kitaplarının Antropolojik Önemi” konulu konferans düzenlendi.

Davetliler, Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenen Kısmet yelkenlisinin önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra müzedeki Kısmet galerisini gezdi.

Anma töreninde Boro’nun “Bir Hayalin Peşinde – 1952’de Bir Atlantik Serüveni”, “Pupa Yelken”, “Fora Yelken”, “Kısmet’in Dümen Suyunda” kitaplarının Epona Yayınevi tarafından yeni basımları ve hazırlık aşamasındaki son kitabı “Vira Demir” tanıtıldı.

ETİKETLER: