DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Türkiye Birincisi Oldu

Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 7. sınıf öğrencisi Ali Yasir Ay, Türkiye birincisi oldu.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Türkiye Birincisi Oldu

TAHA TÜTÜNCÜ – ULUDAĞ GAZETESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 7. sınıf öğrencisi Ali Yasir Ay, Türkiye birincisi oldu.

Güller Şehri Isparta’da düzenlenen yarışmada Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gençlerin sesleriyle yankılandı. Katılımcılar, ezanın güzelliklerini en iyi şekilde yansıtmak için yoğun bir çaba sarf ettiler. Ezan okuma konusundaki yeteneklerini ortaya koyan gençler, dinleyenleri mest eden performanslar sergilediler. Ali Yasir Ay, yarışmanın sonunda jüri üyelerinden tam not alarak birinci seçildi.

Ali Yasir Ay’ın bu büyük başarısı, okulunda ve ailesinde büyük bir gurur kaynağı oldu. Öğrencinin bu seviyeye gelmesinde büyük emeği olan ailesi ve öğretmenleri de takdirle anıldı. Yarışma boyunca yoğun bir çalışma süreci geçiren Ali Yasir Ay, başarısıyla hem okulunu hem de Bursa’yı gururlandırdı.

Okul yönetimi, Ali Yasir Ay’ı tebrik eden bir açıklama yaparak, “Öğrencimiz Ali Yasir Ay’ın Türkiye birincisi olmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bu başarı, onun azmi ve çalışkanlığının bir sonucudur. Kendisine, ailesine ve bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ali Yasir Ay’ın elde ettiği bu büyük başarı, diğer öğrencilerimiz için de bir ilham kaynağı olacaktır” dedi.