DOLAR
32,6498
EURO
34,9870
ALTIN
2.422,60
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Açık
32°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
31°C

Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu 1 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu geride kalan 1 yıllık meclis çalışmalarını değerlendirdi.

Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu 1 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Meclis Raporu” başlığı altında İyi Parti Bursa İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında, geride kalan bir yıllık çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Türkoğlu, milletvekili olarak gerçekleştirdiği faaliyetleri ve Bursa’ya yönelik projeleri detaylı bir şekilde anlattı.

İyi Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, “İyi Parti Bursa Teşkilatları olarak 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti’ni tek adam rejiminden kurtarmak istedim. Seçimin sonuçları başımızın tacı dedik. Ama seçimden sonra partimizin amacı doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bursa’mızdan çıkan Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş Bursa’mızı mecliste temsil ediyor. Hasan Toktaş Genel Başkan Yardımcısı olarak büyük bir görev üstlendi. O yüzden şu an aramızda değil. Bizim atom karıncamız diye hitap ettiğimiz aynı zamanda 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da aday olan sayın Selçuk Türkoğlu aramızda. Sözü kendisine bırakmak istiyorum.” dedi.

Türkoğlu, konuşmasında mecliste yürüttüğü çalışmalardan, sunduğu önergelerden ve katıldığı komisyonlardan bahsetti. Ayrıca, Bursa’ya sağladığı katkılar ve bölgeye yönelik ileriye dönük projelerini de açıkladı.

Milletvekili Türkoğlu, “Bursa için çalışmaya ve şehrimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz bir yıl boyunca önemli projelere imza attık ve bunların meyvelerini ilerleyen dönemlerde daha net göreceğiz,” dedi.

Türkoğlu konuşmalarının devamında, “Bütün kamu hizmetleri hesap verilebilir ve şeffaf olmalıdır. Bizim bu hizmetleri açıklamamız ayrıcalık değil yapmamız gereken bir görevdir. Geçtiğimiz sene 14 Mayıs’ta Bursa 1. Bölge Milletvekili olarak seçildim. Bugün ise geçtiğimiz bir yılda yaptığımız çalışmaları değerlendirmek üzere buradayım. Bir sene önce yaptığımız ilk açıklamada vatandaşımızın sesi olacağını belirtmiştik. Bursa’mızın sorunlarını mecliste dile getireceğimizi söylemiştik.

74 SORU VE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Demokrasimizin mabedi Türkiye Cumhuriyeti altında yemin ederek başladığımız görevde durdurak bilmedik. Bir yıllık süreçte TBMM Başkanlığına ve gerekli bakanlıklara sormak üzere 74 önerge verdik. Bunlardan 66 soru önergesini bizzat gerekli bakanlara, bizzat ilgili bakanın cevaplaması talebiyle gönderdik. Bunlardan 35’i cevaplandırıldı. 24 tanesinin ‘gerekçesiz’ olarak cevaplanmadığı bildirildi, 7’si ise halen cevaplandırılmayı bekliyor. Mecliste sık sık söz alarak kürsüyü sıkça kullanmaya gayret gösterdik. 66 kez mecliste söz alarak önergelerimizi ve konuşmalarımızı paylaştık.

SINIRLARIMIZ TEHLİKEDE

74 soru ve araştırma önergesi 36 tanesi Bursa’yı ilgilendirirken kalan kısmı ise tüm Türkiye’yi ilgilendiriyordu. Sadece yerelde değil ülkemizin de gündemine hitap etmeye çalıştık. Meclis tatile girdiği andan itibaren sığınmacılar konusunda ne yapabiliriz diye düşündük. Gündeme tekrar nasıl getirebiliriz diye düşündük. Van’a giderek gündüz vakti İran sınırına geçerek bahsedildiği gibi sınırlarımızın güvenli olmadığını tüm dünyaya aktardık. Bizim bu çalışmamızdan sonra bir takım önlemler alındı. Kamuoyunda bu farkındalığı yarattığımızı düşünüyorum. Göç idaresi başkanlığı ile sığınmacı sorunlarını birlikte yürüttük.

Bu konular haricinde TOKİ mağdurlarının sesi olduk. Mağdurlarla beraber gerekli yetkililer ile görüştük. 100 bin konut projeleri vardı bildiğiniz üzere. Yüzde 20’si bile bitmedi. İstenilen ücretler değişti. Mağdurlarımızın sesi olmaya devam ettik.

FİLİSTİN’E BİZİ GÖNDERMEDİLER

Staj ve Çırak Mağdurları’nın sesi olmaya gayret ettik. Bursa’daki tüm eylemlerine katılmaya çalıştık. İsrail’in yaptığı vahşet ve katliam konusunda mecliste isyan ettim. Meclise yazılı olarak İnsan Hakları İnceleme Kurumumuzun bölgeye gitmesi için talepte bulundum. Gerekirse kendimin gitmesi konusunda gönüllü oldum. Bana verilen cevap ise Dışişleri Bakanlığı’mız ile görüşüldü. Can güvenliği olmadığı için gidemiyoruz. Gazeteciler gidiyor. Yardımlar gidiyor. Ancak büyük Türk Devleti bir milletvekilini bölgeye gönderemiyor.

Emeklilerimizin, dar sahipli gelirlilerin, asgari ücret alanların eylemlerine katıldık. Sokaklarda bu kardeşlerimizin seslerini duyurulmaya yardımcı olduk. Esnaflarımızın faiz oranların arttırılmasına karşı ilk defa TBMM’de dile getirdik. Akabinde araştırma önerisi verdik. Bu konuyu kamuoyunda sıcak tutarak çözmeye gayret ediyoruz.

BORUSAN AHLAKSIZCA HAREKET ETTİ

Bursa’nın şimdiye kadar yapılmamış olan 1/100.000’lik planın anayasaya kavuşturulması için meclisten Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunduk. Hemen yanıbaşımızda bulunan Gemlik’te anayasal haklarını elinde alan ve oldukça acımasız davranan BORUSAN’a karşı defalarca seslendim. Sonunda hiç bir işçi hakkında işlem yapmayacağım diyen Hamdi bey sözünden caydı. Biz mi sendika mı sorusuna sendika diyenleri ahlaksızca iş haklarını fesih ediyorlar. Sendikadan çıkarmak için rüşvet veriyorlar. İşçilerin bir tek hakkı var. O da sendikalı olmak. Patron buna bile göz dikmiş durumdadır.

HAYVANLAR KATLEDİLMEMELİ

Şu anda gündemimizde olan sokak hayvanların katledilmesine karşı bir çalışma var. Biz de parti olarak buna mücadelemizi sürdüreceğiz. Hayvanların katledilmesine izin vermeyeceğiz. Tabii ki de çocuklarımız, insanlarım çok önemli. Ancak bu yüzyılda yaşatamıyor muyuz? Uyutmak adı altında katletmeye utanmıyor musunuz? Allah bunun hesabını sormaz mı? Buna mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu sözlerinin sonunda, “Bu mücadeleyi verirken İl Başkanıma, ilçe başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Tüm ekibime ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tempoyla biraz daha alan ve sokaklarda milletimizin temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Biz kamu görevi yapıyoruz. Bizim özel alanımız burası değil. Milletin haklarını kamuda çalışanlar hesap vererek açıklamaları gerekmektedir. Milletimizin yaşadığı sıkıntıların hesaplarını vermeleri için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Türkoğlu, önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı projeler hakkında ipuçları verdi ve Bursa halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.