DOLAR
32,2852
EURO
34,7954
ALTIN
2.401,86
BIST
10.258,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Bursa nakliyecileri sorunlarına çözüm arıyor

Bursa Nakliyat Taşıyıcılar ve Komisyoncuları Dernek Başkanı Fuat Çelik ve dernek üyeleri, Bursa Tır Otoparkı’ndaki şoförlerle ve esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Bursa nakliyecileri sorunlarına çözüm arıyor
A+
A-

Bursa Nakliyat Taşıyıcılar ve Komisyoncuları Dernek Başkanı Fuat Çelik ve dernek üyeleri, Bursa TIR otoparkını tanıttı.

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Türkiye’nin her yerinden kamyonculara hizmet

Dernek Başkanı Fuat Çelik, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu ve bu nedenle lojistik üssü olmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Çelik, “Burada bulunan tüm kamyon ve tırların, yazanelerin ve sanayide olan bütün işlerle alakalı çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen bütün kamyonculara buradan yüklerini verip sanayiden, Gürsu’dan, Demirtaş’tan, NOSAB’tan her yerden yüklerini sarıp kendi memleketlerine gidiyorlar. Yani Türkiye içerisinde sirkülasyon oluyor. Burada mevcut olan bütün arkadaşlarımız, esnaf arkadaşlarımız Bursa’da her yere hizmet etmekte. Türkiye’nin bütün kamyoncuları burada birikir ve buradan işlerini alırlar ve buradan giderler.” dedi.

Bursa’ya yakışır bir lojistik üssü

Dernek üyelerinden Mustafa Bey ise Bursa Nakliyecileri olarak amaçlarının nakliye sektörünü daha fazla geliştirmek, ayakta tutmak ve daha güzel şeyler yapmak olduğunu söyledi. Mustafa Bey, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile başkanımızın, derneğimizin çalışmaları var. Başkanımız birçok yerel yönetimler ile görüşüyor. Bursa’ya yakışır lojistik üssü zaten yapılacak bunu biliyoruz ama bir üssün yetmeyeceğini düşündüğümüz için biz de farklı alternatif çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu anlamda yönetimimiz çok güçlü. Bu eski demode yapılardan tamamen kurtulacağız. Sanayi şehri Bursa’ya yakışır bir hale getireceğiz inşallah. Türkiye’de pilot bölge olmayı hedefliyoruz. Ve bu da başkanımızın ve yönetimin sayesinde olacak inşallah.” diye konuştu.

Kamyoncular Sorunlarını Dile Getirdi: “Ekonomi Zayıf, İş Yok!”

Bursa Nakliyat Taşıyıcılar ve Komisyoncuları Dernek Başkanı Fuat Çelik, kamyon otoparkındaki şoförlerle ve esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kamyoncular, işlerin zayıf olmasından ve maliyetlerin yüksekliğinden yakındılar. Bir kamyoncu, “Dönemsel olarak işler zayıf. İş olmadığı için birçok arkadaşımız burada oturuyor. Maliyetlerin yüksekliğinden dolayı da kamyoncu ve tırcı arkadaşlarla sürekli çatışıyoruz. Biz diyoruz beşe gideceksin, onlar diyor lastik pahalılandı, bakım maliyetleri arttı. Bu yüzden işler üretimde düştüğü için kamyon otoparkında oturup çay içerek vakit geçiriyoruz.” dedi.

Kamyoncular, kamyon otoparkı ile ilgili de sorunlar yaşadıklarını dile getirdiler. Bir kamyoncu, “Kamyon otoparkında başkanımız değiştikten sonra bir şeyleri tatmaya başladık. İyi bir iletişim var. Yalnız bölgesel bir problemimiz var yerle ilgili. Burayı belediye başkan adayları da ziyaret etti. Ciddi bir beklentimiz var. Bize uygun bir yer, düzenli bir yer. Lavabosuyla, lokantasıyla, marketiyle, yollarıyla bir yer bekliyoruz.” dedi.

Kamyoncular, genel anlamda belediyelerden, valilikten, kara yollarından, alt yapıdan ve DSİ’den destek beklediklerini söylediler. Diğer bir kamyoncu da, “Kamyon garajının işlem hacmi çok yüksek. Ekonominin kalbi aslında burada atıyor. Burası kalabalıksa şoförler oturup çay içiyorsa ekonomi biraz zayıf demektir. Çünkü şoförler burada geziyor ve nakliye olmuyor demektir.” dedi.

Seçimden sonra çözüm umudu

Yeni bir garaj talep eden Dernek Başkanı Fuat Çelik, “Gerçekten ciddi anlamda Bursa’mıza yakışır bir kamyon garajı bekliyoruz yetkililerimizden. İnanıyorum seçimden sonra bize uygun ve güzel bir yer vereceklerine inanıyoruz. Buradaki bütün kamyoncular bizleri nasıl kucaklıyorsa yetkililer de bizleri kucaklayacaktır. O yüzden buradaki kamyoncu arkadaşlara biz misafirperverliğimizi yapıyoruz. Elimizden geleni de yapıyoruz. Buranın marketinden, lokantasından, banyosundan, kamyoncuların kaldığı yerlere kadar her konuda biz ilgileniyoruz ama bazen bu ilgi bizi de aşıyor. Kamyoncu arkadaşların istedikleri şeyi veremiyoruz. Veremediğimiz için de biz de yetkililerden bekliyoruz. Bursa’mıza yakışan bir kamyon garajı vereceklerine inanıyorum.” dedi.

“Nakliyeciler Sitesinin Asfalt Sorununa Çözüm İstiyoruz”

Çelik, nakliyeciler sitesinin arka bölümündeki asfalt sorununun çözülmesini istedi. Başkan Çelik, “Nakliyeciler sitesinin arka bölümünde asfaltlarımız paramparça. Bunun sebebi de dağlardan akan sulardır. Burada inanın çok çile ve sıkıntı çekiyoruz. İnşallah yetkililer bu konulara da el atacaklardır. Buranın sıkıntısı çok derin ve hassas yüklü tırlar geçiyor buradan. Tırlar devrilecek gibi oluyor, üzerindeki yükler düşecek gibi oluyor. Burada inanın çok çile ve sıkıntı çekiyoruz. Bu yüzden yetkililerden asfalt sorununa çözüm istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadın kamyoncular da var

Başkan Çelik, nakliyeciler sitesinde sadece erkek personellerin değil, kadın personellerin de olduğunu ve onların da kamyoncu arkadaşlara iş verdiğini söyledi. Çelik, “Türkiye’nin her yerinden gelen kamyonculara Aycan Hanım gibi birçok kadın arkadaşımız yardımcı oluyor.” dedi.

“Nakliyeciler Sitesinde Bayan Olmak Zor Değil”

Nakliyeciler sitesinin içinde bulunan özel bir firmada çalışan Aycan Hanım, nakliyeciler sitesinde kadın olmanın zor olmadığını söyledi. Aycan Hanım, “Tabii ki bayan olarak biraz daha güç bir ortam ama burada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Aycan Hanım, ilk gördüklerinde insanların kadın kamyoncuları yadırgadıklarını, ancak tepki göstermediklerini söyledi. Aycan Hanım, “Zaten sonra bizi benimsiyorlar. Daha çok bize sahip çıkıyorlar. Bizi bayan olarak gördüklerinde ekstra bir saygı gösteriyorlar.” dedi.

Aycan Hanım, nakliyeciler sitesine gelmek isteyen kadınlara çekinmemeleri tavsiyesinde bulundu. Aycan Hanım, “Gelen bayan arkadaşlar çekinerek geliyorlar, çekinerek yaklaşıyorlar. Ama en ufak bir sorun yaşamıyoruz. Yönetim büyük ölçüde bizi destekliyor. Biz de aynı şekilde elimizden gelen desteği yönetime vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Fuat Çelik röportajın sonunda, ” Uludağ Gazetesi’ne bizlerin yanında olduğu için teşekkür ederiz. En azından derdimizi, sıkıntımızı anlattık. Ayaklarınıza ve yüreğinize sağlık.” dedi.