DOLAR
32,2014
EURO
35,0523
ALTIN
2.472,97
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

Bursa OSB ve BOSİAD’dan 100. Yıl Hatıra Ormanı

Bursa OSB ve BOSİAD’dan 100. Yıl Hatıra Ormanı
A+
A-

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Mudanya Ahmetbey’de 10 bin ağaçlık Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarını dikti.

Fidan dikme törenine Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, BOSİAD Başkan Yardımcısı Özgür Şahin, Bursa OSB Müdürü Osman Yıldırım ile sanayiciler katıldı.

Törende konuşan Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. Vatan uğruna şehit olmuş, gazi olmuş tüm kahramanlarımıza bu vesile ile minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizden sonraki nesillerin de başarılarıyla ülkemizi ekonomik anlamda daha ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum. Kahramanlıklarla dolu Milli Mücadele ruhunun neticesi olan Cumhuriyetimizin 100. Yılı vesilesiyle Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve BOSİAD olarak Mudanya Ahmetbey’de on bin ağaçlık 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Hayırlı olsun.”

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan ise yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve BOSİAD olarak Mudanya Ahmetbey’de 10 bin ağaçlık Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Bu orman, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ve gelecek nesillere bir armağan olsun. Ülkemizin gençlerine güveniyorum. Bugün diktiğimiz bu fidanlar, 100 yıllık bir çınara dönüşen Cumhuriyetimiz gibi nice yıllar yaşayıp orman olsun. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Konuşmaların ardından Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarına can suyu verildi.