DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Bursa Şehir Hastanesi’nde hekime şiddete sağlık çalışanlarından tepki

Bursa Şehir Hastanesi’nde hekime şiddete sağlık çalışanlarından tepki
A+
A-

Bursa Şehir Hastanesi’nde hekim darp edildi, sağlık emek-meslek örgütleri tepki gösterdi.

Bursa Şehir Hastanesi’nde Hematoloji Polikliniği’nde görevli Uzm. Dr. Nihan Alkış, dün poliklinikte bir hastasını muayene ederken odasına giren başka bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, hekimi yüzüne yumruk atarak darp etti.

Olay, dün öğleden sonra Bursa Şehir Hastanesi’nde meydana geldi. Hematoloji Polikliniği’nde görevli Uzm. Dr. Nihan Alkış, bir hastasını muayene ediyordu. Bu sırada, başka bir hastanın yakını, Alkış’ın odasına girdi. Hasta yakını, Alkış’tan aynı branştaki bir kadın hekimi sordu. Alkış, bu hekimin hangi poliklinikte olduğunu bilmediğini söyleyince, hasta yakını, sözlü hakarete başladı.

Alkış, hasta yakınını dışarı çıkarmasını isteyince, öfkesi daha da artan saldırgan, hekimin yüzüne yumruk atarak darp etti. Alkış, kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Alkış ise acil serviste tedavi altına alındı.

Saldırı, sağlık emek-meslek örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı. Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddete hiçbir şey gerekçe olamaz. Biz hiçbir yerde şiddeti kabul etmiyoruz. Şiddet ortamında sağlık hizmeti olmaz!” ifadelerini kullandı.

Sağlık meslek örgütleri adına Genel Sağlık İş Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çukadar, sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, “Sağlık hizmeti sunan kamu kurum ve kuruluşlarında şiddetsiz gün geçmemektedir. 2023’ün ilk 6 ayında ‘beyaz kod’ sistemine 9 bin 35 başvuru olmuştur. Bu rakamlar sadece buzdağının görünen kısmıdır. Şiddetin gerçek boyutları daha yüksektir. Sağlık emekçilerinin çalıştıkları kurumlarda can güvenliği yoktur. Can güvenliği olmadan sağlık hizmeti sürdürülemez. Bu şekilde devam ederse yakında sağlık hizmeti verecek sağlık emekçisi kalmayacaktır. Şiddetin önü alınmalı, sağlık emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

Sağlık emekçileri, olaya tepki olarak bugün bazı polikliniklerde grev kararı aldı.