DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bursa Tabip Odası: LGBTQ+’larla birlikte yürüyeceğiz

Bursa Tabip Odası: LGBTQ+’larla birlikte yürüyeceğiz
A+
A-

Bursa Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlar ve kadın hekimler hakkında basın açıklaması yayımladı. Açıklamada yer alan ”Mahpus kadınlar, LGBTQ+’lar, çocuklar, göçmen kadınlar, eşitsizliği en derinden yaşayan kesimler ile saflarda birlikte yürüyeceğiz. ” ifadeleri tepkilere neden oldu.

Türk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ve Bursa Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu tarafından yayımlanan ortak basın açıklamasında ”Biz kadınlar, omuz omuza erkek egemen rantçı sisteme karşı yaşamı ve umudu tekrar öreceğiz.” ifadelerinin kullanılarak deprem felaketine de temas edildi. Yaşanan felaketin on binlerce vatandaşı yaşamdan koparan bir katliama dönüştüğünün iddia edildiği metinde ” Kendi halkına bir savaş enkazı bırakmış bir iktidar var. Büyük yıkım sonrası tüm demokratik kitle örgütleri, gönüllüler ilk saatlerden itibaren dayanışmaya koşarken; devlet, içi boşaltılmış yardım kurumları ve çıkar pazarlıkları nedeniyle ilk üç gün planlı afet çalışması başlatamamıştır. Patriarkal düzenin rantçı siyasetleri bu mezarlığa dönen kentlerin mimarıdır.” ifadelerine yer verildi.

LGBT’lerle birlikte yürüyeceğiz

Afeti 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ve lgbt’ye bağlayan açıklamada kadınların isyanın rengarenk kuşandığı belirtildi. Açıklamada ”Mahpus kadınlar, LGBTQ+’lar, çocuklar, göçmen kadınlar, eşitsizliği en derinden yaşayan kesimler ile saflarda birlikte yürüyeceğiz. Kadın mücadele tarihi önümüzü aydınlatacak.” ifadeleri tepki çekti.

‘Yaşasın Kadın Dayanışması’ sözleriyle noktalanan metinde ”Mahpus kadınlar, LGBTQ+’lar, çocuklar, göçmen kadınlar, eşitsizliği en derinden yaşayan kesimler ile saflarda birlikte yürüyeceğiz. Kadın mücadele tarihi önümüzü aydınlatacak. Clara’dan, Rosa’dan aldığımız bayrak günümüzde daha da renkleniyor, kadın mücadelesi geleneğine sahip çıkarak günden güne tanımını zenginleştiriyor, yaşama anlam katıyor.
Dünyanın her kıtasında, insanın iz sürdüğü her coğrafyada yıkımlara ve talanlara en güçlü yanıtı verenler kadınlar oldu. Bizler iradesini, isyanını rengarenk kuşanan kadınlarız. Yasımızı yaşarken çürümüş düzenin ortasında yeni yaşamın tohumlarını bizler ektik. Onun filiz verip dalları ile yaşamı kuşanmasının sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk ile tüm kadın hekimleri ve tüm kadın yoldaşlarımızı 8 Mart’ta alanlara davet ediyoruz. Kadın hekimler olarak bu sene 8 Mart’ı 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz kadın hekimlere ve tüm kadınlara adıyoruz. Hayatta kalan ve hala umudu örgütleyen tüm depremzede kadınlara selam olsun.” ifadeleri yer aldı.

ETİKETLER: