DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘DEPREMİN SOSYAL ETKİLERİ’ PANELİ GERÇEKLEŞTİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘DEPREMİN SOSYAL ETKİLERİ’ PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 17 Ağustos Felaketinin 24. yılında “Depremin Sosyal Etkileri” paneli gerçekleşti.

BTÜ’nin düzenlediği panele Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Yavuz, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, İl Müdürleri, Akademik Oda Başkanları, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç’un yanı sıra akademisyenler, her kademeden bürokrat ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz , Bursa Teknik Üniversitesi

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesinde bulunan Turkuaz Salonda gerçekleşen “Depremin Sosyal Etkileri” Panelinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Naci Çağlar üstlendi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yeşil, Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri Dr. Rıdvan Şimşek ve Dr. Selda Adil Eklemezler konuşmacı olarak yer aldılar.

Panel, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar açılış konuşmasıyla başladı. Çağlar konuşmasında 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümü öncesinde “Depremlerin Sosyal Etkilerini” akademik olarak ele alınacağını kaydetti. Rektör Çağlar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini hatırlatarak devam ettiği konuşmasına, asrın felaketinin etkilerinin sosyo-ekonomik olarak toplumun her alanında hala hissedildiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin depremin yol açtığı yaraları kapatabilmek ve yeni yerleşim alanları kurmak için bölgede yoğun çaba sarf ettiğine işaret ederek, BTÜ’nün de, Devletin bu çabalarına destek olmak üzere yürüttüğü teknik çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini bildirdi.

 BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar

BTÜ olarak Kahramanmaraş depremlerinden hemen sonra bölgede iki ayrı ekip görevlendirdiklerini dile getiren Çağlar, her iki ekibin bölgede gerçekleştirdiği incelemelerin sonuçlan doğrultusunda hazırlanan “Kahramanmaraş Depremleri İnceleme ve Değerlendirme Raporu”nu ve Bursa özelinde yapılabilecek çalışmaları belediyeler, akademik odalar ve basın ile paylaştıklarını hatırlattı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Çağlar konuşmasının devamında şunları söyledi: “İnşaat mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz depremlerden itibaren Kahramanmaraş Belediyesine hasar tespit ve güçlendirme konularında destek vermeye devam etmektedirler. Psikoloji Bölümü öğretim üyelerimiz depremlerden hemen sonra bölge halkımıza profesyonel anlamda psikolojik destek sağlamak amacıyla yoğun mesai harcamışlardır. Bunların yanı sıra yine İnşaat Mühendisliği öğretim üyelerimiz tarafından deprem etkilerini azaltmak ve yapı dayanımını arttırmak üzere geliştirilen birçok proje TÜBİTAK desteği ve patent almaya hak kazanmıştır. Dün aldığımız yeni bir haberi de burada sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum: İnşaat Mühendisliği öğretim üyemiz Doç. Dr. Eyübhan Avcı hocamızın zemin sıvılaşmasını önlemeye yönelik geliştirdiği bor katkılı enjeksiyon projesi Türkiye’den sonra uluslararası patent alarak Üniversitemizin ilk uluslararası patenti olmuştur. Eyübhan Hocamızı tekrar huzurunuzda tebrik ediyorum. Gördüğünüz üzere Bursa Teknik Üniversitesi olarak deprem alanındaki teknik yetkinliğimiz doğrultusunda bugüne kadar birçok önemli çalışma gerçekleştirdik ve projelerimizi de hız kesmeden sürdürmekteyiz. Teknik bir üniversite olarak bu alandaki çalışmalarımıza devam ederken depremin sosyal yönüne de odaklanmak ve bir farkındalık oluşturmak, topluma ve şehrimize katkı koymak amacıyla “Depremin Sosyal Etkileri” başlıklı bu Paneli organize ediyoruz. Etkinliğimize katkıları için Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz’a, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Musa Kazım Arıcan’a ve panelist olarak katılan Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum”.

 BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar

Panelin açılış konuşmalarının sonrasında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “Depremin Öznesi ve Nesnesi: İnsan”, Dr. Öğr. üyesi Aslı Yeşil” Deprem Sonrası Psikolojik Sağlık”, Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Şimşek “Depremin Toplumsal Boyutu” ve Dr. Öğretim Üyesi Selda Adil Eklemezler de “Deprem ve Göç” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.