Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bursa terörü lanetliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şehit ve gazi aileleri dernekleri işbirliğiyle düzenlenen “Teröre Lanet Şehitlerimize ve Gazilerimize Saygı Yürüyüşü” 4 Ocak Perşembe günü gerçekleştirildi.

Bursa terörü lanetliyor
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Yürüyüş, Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde başladı. Yürüyüşe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin vatandaşlar ve dernek üyeleri, şehit ve gazi aileleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşte “Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüş, şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi meydanında Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Metin Şenoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün hep birlikteyiz. Teröre rağmen şehit ve gazilerimize saygı yürüyüşü gerçekleştirdik. İnşallah bir daha şehit haberi, gazi haberi gelmesin.

Terör, şiddetin, korkunun ve masum insanların hayatlarını tehdit eden bir olgudur. Bu tehdidin insanlık üzerindeki yansımalarını yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu sebeple her türlü terörü lanetliyoruz.

PKK, hain terör örgütü bundan on iki gün önce kahraman Mehmetçiklerimizi şehit etti. Bugün vatanımızın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden on iki kahraman Mehmetçiğimiz ve tüm şehitlerimizi anmak için buradayız. Yüce Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyor, ailelerine sabrı cemil, metanet ve başsağlığı diliyorum.

“Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” şiarıyla yola çıkan on iki kahraman evladımız vatan uğruna ölüme koşup koşarcasına yürüdü. Aileleriyle birlikte on iki ana, on iki baba, eş ve çocukları ve tüm milletimiz milletimizin yüreğini derinden yaraladı. Bu kahramanlar vatan sevgisiyle yanmış, şehadet şerbetini içerek emniyete intikal ettiler.

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen saldırı sonucunda altı kahraman Mehmetçimiz şehit oldu. Bu acı haber sindirilmeden 23 Aralık 2023 tarihinde üst bölgemize sızmaya çalışan teröristle çıkan çatışmada da altı kahraman Mehmetçiğimiz daha şehit düştü. On iki kahramanımızın aziz hatırası milletimizin sonsuza kadar yaşayacaktır.

Tarih boyunca Çanakkale, Sakarya, Kocatepe gibi destanlar yazan milletimiz bugün de birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bekası için canlarını feda etmeye hazırdır. Şehitlik ve gazilik Türk milletinin karakterini, azmini, kararlığını en güçlü şekilde ortaya koymaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, güvenilirliğini tehdit oluşturan tüm terör örgütleri ile tavizsiz bir mücadele içerisindedir. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vatanımızın güvenliğini sağlamak adına kararlılıkla mücadele etmektedir. Bizler de bu mücadelede devletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz.

Acımız acımızın büyüklüğü kadar aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarının hesabının sorulması milletimizin hak ve beklentisidir. Bu yolda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Allah bir daha böyle acılar göstermesin.” dedi.

Konuşmaların ardından meydanda lokma ikramında bulunuldu. Öğle namazına müteakiben Bursa Ulucami’nde şehitlerimiz için mevlid okutuldu.