DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
14°C
Bursa
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Bursa Tıp Fakültesi Türkiye’ye örnek oluyor

Bursa Tıp Fakültesi Türkiye’ye örnek oluyor
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’de ilk olan “İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi”, tıp eğitimi alanında model oldu. Birçok tıp fakültesi yüksek teknoloji ve altyapıyla kurulan BUÜ Simülasyon Merkezi’ni örnek alarak kendi Simülasyon Merkezi’ni kuruyor.

BURSA (İGFA) – Yeni bir projeyi daha hayata geçiren Bursa UÜ Tıp Fakültesi Ar-Ge birimi, yurtdışından yüksek maliyetlerle ithal edilen ve tıp eğitiminde kullanılan maketleri üreterek, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamaya hem de üniversitenin patentli ürünlerini diğer üniversitelere ulaştırmaya hazırlanıyor.
Aynı zamanda BUÜ “İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nin koordinasyonunu yürüten Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Züleyha Alper ve Dr. Okan Aydın, merkezin kuruluş sürecini, geldiği aşamayı ve gelecek hedeflerini anlattı. Pandeminin tıp eğitimini de etkilediğini dile getiren Dr. Okan Aydın, geleneksel bütün yöntemlerin bir salgınla ne kadar çabuk değişebileceğini acı bir deneyimle yaşadıklarını söyledi. Dr. Aydın, altyapısı hazır olan fakültelerin bu sürece çok çabuk tepki gösterebildiklerini, teknik ya da insan kaynakları yeterli olmayan fakültelerin ise bu süreci ciddi anlamla krizle geçirdiklerini söyledi.
DERSLER UZAKTAN EĞİTİME UYARLANDI
Prof. Dr. Züleyha Alper ise, halihazırda yenilikçi fakülteler arasında olduklarını, bir Simülasyon Merkezi’ne sahip olmalarının kendilerini olumlu yönde etkilediğini dile getirdi. Ellerindeki imkanları olabildiğince kullanmaya çalıştıklarını vurgulayan Alper, alt yapısı olmayan birçok tıp fakültesi olduğunu belirterek, hâlâ öğretim üyesi sayısında yetersiz kalan fakülteler olduğunu söyledi. Dersleri uzaktan eğitime hızlı bir şekilde uyarladıklarını söyleyen Alper, pratik kısımda ise öğrencilere küçük gruplara bölerek yapmaya çalıştıklarını, devletin kısıtlama kararı alması sonrasında ise bu eğitimleri de bırakmak zorunda kaldıklarını belirtti. Alper, klinik eğitimlerde ise 4. sınıf öğrencilerinin eğitimlerinin sürdüğünü kaydetti.
10 YILLIK HAYAL; SİMÜLASYON MERKEZİ
Öte yandan Prof. Dr. Züleyha Alper ise, Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi hakkında da bilgiler verdi. Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde bir Ar-Ge ünitesi oluşturduklarını kaydeden Prof. Dr. Okan Aydın, “Pandemi biraz sekteye uğrattı ama bu konuda inatçıyız. İleride belki de Bursa Uludağ Üniversitesi patentli, tıp eğitiminde kullanılan, maketlerin üretimini yapabilir ve bunları Türkiye’deki diğer tıp fakültelerine Bursa Uludağ Üniversitesi markası ile satmaya başlayabiliriz. Bu üniversite için de önemli bir gelir kaynağı haline gelebilir” diye konuştu.