DOLAR
32,3310
EURO
34,6890
ALTIN
2.407,49
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Salonu ve Yüzme Havuzu törenle açıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Açıldı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise, ” Böylesine güzide bir eserin açılış töreni için bir araya toplanmış durumdayız. Hepinize hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Biraz önce de söylendiği üzere Türkiye’nin yoğun öğrenci sayısı itibariyle. ilk üç  sıralamada ilk üçünde yer alan bir üniversiteyiz. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak yirmi üç tane araştırma üniversitesinden birisi durumundayız. Kampüs büyüklüğü itibariyle yine Türkiye’nin ilk üçü içerisinde yer alan bir üniversiteyiz. Kampüsümüzü görüyorsunuz yaklaşık üçte ikisi, üçte ikisinden biraz az ama yaklaşık olarak üçte ikisi orman olan  on altı bin dönüm civarında büyüklüğü olan bir kampüsümüz var.

Bu kampüsümüzün özellikle sosyal donatı itibariyle eksiklerini gidermede  büyükşehir belediyemizi her zaman yanımızda gördük. Bunun için hakikaten müteşekkiriz.  Öğrencilerimizle görecekler. Çok uzun yıllardır hasretini çektiğimiz bir eserdi bu eser. Aynı anda hem kapalı yüzme havuzu hem de üst katı spor salonu olarak faaliyet gösterecek. ilave olarak da  spor bilimleri fakültesi hocalarımız da buradan yararlanacak. Çokça içeride donatıya ve odaya sahip olan bir tesise kavuşmuş oluyoruz. Kendi bütçemiz ile bu işi biz yapmaya kalksaydık muhtemelen uzunca zaman estratejik bütçeden kaynak alabilmek için vakit  geçirmemiz icap edecekti. Büyükşehir burada devreye girdi ve bizi rahatlatmış oldu.

Burası Spor Bilimleri Fakültesi için özel bir anlam ifade ediyor. Buu bina bütün üniversitemiz için özel anlam ifade ediyor ama onlar için daha özel bir anlama sahip. Onların mekanları idi buralar ve yıllardır peşinde koştukları bir  tesisti. Şimdi ona kavuşmuş oluyoruz. Spor Bilimleri Fakültemiz  Türkiye’de özel bir yere sahip  olmpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu çokça sporcu yetiştirmiş fakülteden söz ediyoruz. Onların altyapısına da büyük destek olacak bir esere  kavuşmuş durumdayız. Ben tekrar katkısı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bursa’mıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. ” ifadelerin kullandı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Evet, ben bin dokuz yüz doksan üç yılı Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bölümü mezunuyum.  Bundan yaklaşık otuz bir yıl önce o anları hatırlıyorum. Yani üç tane otobüsle Emirsultandan buraya geliyorduk. Biraz çamur vardı poşet takardık ayakkabılarımız, paçalarımız çamur olmasın diye. Ama bugün hamdolsun imkanlar listeden daha iyi. Eminim çok daha iyisi olur inşallah  zaman içerisinde. Henüz içerisini gezmedim. Sadece VTR’de gördüm. Ama çok güzel olduğunu biliyorum. Projelerden biliyorum, inşaat aşamasındayken birkaç kez ziyaret etmiştim.  Yani göreve geldiğimde altı yıl önce bana hem üniversitenin içinde hem de dışında sosyal aktivite alanları olmadığından hep bahsediliyordu.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’ da yaptığı konuşmada, “Gençlerimize armağan edilen, onların yararlanması için  üretilip, inşa edilip, onların hizmetine sunulan bu eserin, hizmetlerin açılışı için  bir aradayız. Ben başta hem üniversitemize hem gençlerimize hem de hocalarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Sevgili gençler önce size şunu söyleyeyim şanslısınız. Uludağ gibi  büyük bir dağın eteğinde Bursa gibi dünyaca bilinen bir şehirde birçok ülkeden daha fazla ekonomik değer üreten bir şehirde ve birçok araştırmada da yaşanılabilir, en huzurlu kent olarak seçildi. Böylesine güzel bir şehirde ve böylesine güzel bir kampüste eğitim görüyorsunuz. Onun için sizin başarıdan başka mazeretiniz olamaz. Sizin başarıdan başarıya koşmanız gerekiyor.  Böyle yaptığınızdan da eminim. Benim bu üniversiteye ilişkin hatıralarım yok ama hayallerim var, hedeflerim var. Ve bunları zaman zaman üniversite rektörümüzde, dekanlarımızda önceki dönem, şimdiki dönem görev almış arkadaşlarımızla yaşıyoruz. Bu üniversite  dünyaya entegre olmuş başka ülkelerdeki bilinen üniversitelerle yarışabilecek bir üniversite. Başarıdan başarıya koşabilecek önüne  hangi hedefi koysak onu yakalayıp aşabilecek bir potansiyele sahip.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek tesisin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra tesis gezildi.