DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Bursa, UNESCO’da zanaat ve halk sanatlarıyla öne çıkıyor

Bursa, UNESCO’da zanaat ve halk sanatlarıyla öne çıkıyor
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kütahya’da düzenlenen “Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, Bursa’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda zanaat ve halk sanatları alanında yer aldığını söyledi.

Aktaş, Bursa’nın zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, “Bursa, 5 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, özellikle erken dönem Osmanlı’nın izlerini bünyesinde taşıyan, kurucu başkent bir şehirdir. Her sokağında, caddesinde bu özelliği görmek mümkün” dedi.

Bursa’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2021 yılında dahil olduğunu hatırlatan Aktaş, “Bu kapsamda çini, ipek ve bıçakçılık gibi geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Aktaş, Bursa’nın zanaat ve halk sanatları alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak için BUSMEK gibi kurumlar aracılığıyla eğitim programları düzenlediklerini belirterek, “Ayrıca, çini, ipek ve bıçak festivalleri gibi etkinliklerle bu değerlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Aktaş, gençlerin el zanaatlarına yönelmesi için ailelerin de rol oynaması gerektiğini belirterek, “Yapılan çalışmaları tasarım ve markalaşmayla desteklemeliyiz. Böylece, bu geleneği güncelleyerek geleceğe taşıyabiliriz” dedi.